Wkońcu wybrałem zestaw, ale czy go kupić teraz czy później

sebos

New member
Witam,

Po pół roku próbowania, smakowania, lizania, słuchania, oglądania itp. wkońcy wybrałem zestaw dla siebie i domu :)
Otóż jest to:
1. Denon AVR-2807
2. Denon DVD-1903
3. Zestaw kolumn: Dali Ikon 6, Ikona Vocal 1 (centralny), 2 x Ikon 1 (surr.) i Ikon Sub.

Bardzo mi się spodobał ten zestawik, nawet żonce się spodobało na odsłuchu :)

No i właśnie. W Wawce (audiocolor) wyszło mi za całość + kable jakies 15 kpln. W tym kable jakieś 2000 zł.

I tu mam dylemat, bo sprzęt będę potrzebował mniej więcej w kwietniu 2007 i z kupnem mogę poczekać. No ale nie wiem, czy ceny spadną, czy nie spadną. Czy poczekać, czy kupić teraz. Nie wiem :) Dali ma teraz promocję na ten zestaw kolumn i za jakiś czas może już nie mieć.

Poradźcie proszę.

Pozdrawiam,
Sebastian

Joiner

New member
odp na temat: Wkońcu wybrałem zestaw, ale czy go kupić teraz czy później

Witaj Sebastianie,

nie musisz kupować teraz zestawu gdyż do kwietnia ceny napewno znacznie się zmienią na Twoją korzyść.

Elektronika bardzo dynamicznie się rozwija, a ceny szybko spadają.

Nie wiem na jakim etapie masz przygotowane pomieszczenie w którym będziesz miał swoją " Świątynie dzięku przestrzennego".
Warto teraz odpowiednio okablować pomieszczenie, przygotować je pod względem technicznym oraz akustycznym. Jeżeli jest taka możliwość to przewody audio oraz wideo poprowadzić pod tynkami.

W razie jakichkolwiek pytań mogę zawsze pomóc.

Pozdrawiam
Joiner

sebos

New member
Joiner napisał:
nie musisz kupować teraz zestawu gdyż do kwietnia ceny napewno znacznie się zmienią na Twoją korzyść.
Elektronika bardzo dynamicznie się rozwija, a ceny szybko spadają.

Tak też sobie pomyślałem. Być może w tej samej cenie uda mi skoczyć z AV o pół-pięterka wyżej. np na 3806. W sumie dzisiaj jest to ok 1000 zł różnicy. No ale nie wiem czy jest sens. Szczególnej różnicy nie czułem miedzy nimi.

Joiner napisał:
Nie wiem na jakim etapie masz przygotowane pomieszczenie w którym będziesz miał swoją " Świątynie dzięku przestrzennego".

Mieszkanko będzie oddane w lutym. Później trochę czasu na wykończenie.

Joiner napisał:
Warto teraz odpowiednio okablować pomieszczenie, przygotować je pod względem technicznym oraz akustycznym. Jeżeli jest taka możliwość to przewody audio oraz wideo poprowadzić pod tynkami.

Właśnie tak planuję. Ekipa wykończeniowa będzie poinformowana i poinstruowana. Co prawda nie wiem jak to zrobić najlepiej, ale wkońcu zdałem maturę :p więc chyba sobie poradzę.
Myślę, czy przewody poprowadzić wprost pod tynkami, szlichtami itp. Czy może zastosować jakieś osłony czy rury. Temat jest mi narazie obcy. Narazie udało mi się dobrać przewody i zarobienie wtyków.

Joiner napisał:
W razie jakichkolwiek pytań mogę zawsze pomóc.

j.w.

Pozdrawiam,
Sebastian

Do góry