Witam.

marioe1

New member
Poszukuję tv 65 cali do 3000 taki który się nie zepsuje po 3 latach jak Philips😡. Potrzebuje tv do zwykłego oglądania tv naziemnej i internetu.
Co byście polecili?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ok Ale napisz proszę jakie masz warunki ?
Jaki sygnał ?
Jaka odległość od ekranu ?
Czy grasz w gry ?
Jak mocno nasłoneczniony jest pokój ?

marioe1

New member
Ok Ale napisz proszę jakie masz warunki ?
Jaki sygnał ?
Jaka odległość od ekranu ?
Czy grasz w gry ?
Jak mocno nasłoneczniony jest pokój ?
Siemka.
Salon , telewizor na południowej ścianie okna duże od wschodu i południa. Odległość od tv jakieś 2,5-3,5 metra.sygnal tv naziemna +internet. Do tej pory służył Philips 58 cali i wystarczył .Nie gram w gry, oglądanie podstawowe bez sportu.
Szukam czegoś nie awaryjnego do 3k rozmiar 58-65 cali.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Czyli czas na zmianę , do tych warunków faktycznie 65" a nawet 70:
  • Philips 70PUS7555 za 2899 zł
  • TCL 65C655 za 2450 zł

luck76

Well-known member
Siemka.
Salon , telewizor na południowej ścianie okna duże od wschodu i południa. Odległość od tv jakieś 2,5-3,5 metra.sygnal tv naziemna +internet. Do tej pory służył Philips 58 cali i wystarczył .Nie gram w gry, oglądanie podstawowe bez sportu.
Szukam czegoś nie awaryjnego do 3k rozmiar 58-65 cali.
Czy dobrze rozumiem, że problemem jest awaryjność a nie rozmiar?
Problemy z awaryj bo ością dotykają każdej marki. Niektórzy producenci proponują wydłużenie gwarancji np do 5 lat. Czy to by rozwiązywało Twój problem?

marioe1

New member
Rozmawiałem ze znajomymi i Philips (nowe) psują się po 2-3 latach(5 przypadków)a więc jest to marka awaryjna. Gość od napraw tv powiedział że Philips ma strasznie kiepskie matryce i to głównie pada.TCL jeszcze nie miałem, trzeba zobaczyć co jest warty.
Pozdrawiam

luck76

Well-known member
Rozmawiałem ze znajomymi i Philips (nowe) psują się po 2-3 latach(5 przypadków)a więc jest to marka awaryjna. Gość od napraw tv powiedział że Philips ma strasznie kiepskie matryce i to głównie pada.TCL jeszcze nie miałem, trzeba zobaczyć co jest warty.
Pozdrawiam
TCL ma opcję 5Y gwarancji? Jeśli tak, jaki koszt za pełne przedłużenie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zależy od wartości telewizora.
Taniej o połowę u własnego ubezpieczyciela domu to ogarniesz.

luck76

Well-known member
Zależy od wartości telewizora.
To ile kosztuje u Ciebie przedłużenie gwarancji do pełnych 5 lat na TCLa wartego np. 7000 TPLN?
Taniej o połowę u własnego ubezpieczyciela domu to ogarniesz.
Żaden ubezpieczyciel nie dostarcza takiego ubezpieczenia poza sieciami handlowymi, które mają specialne programy na to.
To co dostarcza np. Warta i PZU w ubezpieczeniach indywidualnych to rozszerzenia ubezpieczenia nieruchomości, gdzie maksymalna kwota usługi serwisowej to 2000 PLN a części 500 PLN, o ile sprzęt jest naprawiany.

Do góry