windows phone 8.1 a tv android

luki198111

New member
Witam. Może głupie pytanie ale co tam.. :) Chcę zakupić tel. Microsoft Lumia 640 i zastanawiam się czy będzie komunikacja pomiedzy systemami Windows vs Android. Myślę tu np. o aplikacji Tv side view którą chciałbym mieć na nowym telefonie (korzystam na starym z sys. Android), przesyłanie zdjęć itp. Chodzi mi i ogólną komunikację pomiedzy urzadzeniami z różnymi przecież systemami.. Dzięki :)

kaper.1981

Member
Bez reklam
Mam lumie 830 na windows 10 z tego co wiem to lumia 640 lada moment otrzyma windowsa 10 nie mam doświadczenia z tv android ale telefon posiada funkcje które umozliwiaja podłączenie sie do tv bezprzewodowo i działa to rewelacyjnie ale testowałem to na tv samsunga .
Windows 8.1 a windows 10 na telefonach dzieli przepaść na korzyść tego nowszego.

ogoorek

New member
mam lumię 640 LTE - do przesyłania obrazu, wideo na TV korzystam z aplikacji - LUMIA Play TO.
Aplikacji jaka jest na androidzie (służącej za pilota) nie mam, ale przyznaję że też jej nie szukałem, bo mam ją na tablecie z androidem (i tablet też fajnie obsługuje funkcję kopiowania obrazu 1:1, czego nie mam w telefonie - parowanie się nie udało)

kaper.1981

Member
Bez reklam
mam lumię 640 LTE - do przesyłania obrazu, wideo na TV korzystam z aplikacji - LUMIA Play TO.
Aplikacji jaka jest na androidzie (służącej za pilota) nie mam, ale przyznaję że też jej nie szukałem, bo mam ją na tablecie z androidem (i tablet też fajnie obsługuje funkcję kopiowania obrazu 1:1, czego nie mam w telefonie - parowanie się nie udało)

kopiowanie obrazu 1:1 jest w windows 10 bez zbednych poszukiwań bo jest zaimpletowane w telefonie.

Damaranus

New member
Jestem ciekaw ile osób w ogóle przesyła coś z telefonu na telewizor. Cały jeden raz skorzystałem z kopiowania obrazu z tabletu i stwierdzam, że na ch** mi to? Nie wspominają o opóźnieniu, które uniemożliwiało granie. A więc chyba tylko prezentacje zdjęć z wakacji co by znajomym gały wyszły że u nich padało.

kaper.1981

Member
Bez reklam
Jestem ciekaw ile osób w ogóle przesyła coś z telefonu na telewizor. Cały jeden raz skorzystałem z kopiowania obrazu z tabletu i stwierdzam, że na ch** mi to? Nie wspominają o opóźnieniu, które uniemożliwiało granie. A więc chyba tylko prezentacje zdjęć z wakacji co by znajomym gały wyszły że u nich padało.

opóznienie niestety wystepuje do gier sie to nie sprawdzi zupełnie.

ogoorek

New member
ja w swojej mam 8.1, nie wiem jak to jest z wersją 10 - może faktycznie tam działa.
Używałem kopiowania obrazu do Skype'a - żeby wszyscy wokół widzieli obraz z tabletu :)

Do góry