Wielki dylemat jakiego Philips wybrać

gibon121

New member
Witam wszystkich mam problem z wyborem tv zastanawiam sie nad
PHILIPS 42PFL6007k/12 a Philips 42PFL5008H no i jesli nadal jest promocja (2999zł) to philips 40PFL7007K
o to ankieta
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor?
Ok. 15 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?
2m - 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem?
najczęściej 2, ale bywa, że 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu?
na wprost 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć?
stać
6. Jak słońce świeci w pokoju?
telewizor będzie stał naprzeciw okna lecz jest roleta a pyzatym ogladam popołudniem lub wieczorem a wtedy słonce swieci z innej stony
7. Jaki masz obecnie telewizor?
strary kineskopowy
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
Wi-fi 3D smrt tv usb i to co jeszcze jest potrzebne :)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora?
Sygnał z cyfrowego Polsatu
10 .Jakie urządzenia?
zapewne pendrive reszty nie jestem w stanie obecnie wymienić
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor?
3-5 h najczęściej
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?
Bez znaczenia jak dla mnie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
sport, filmy, programy typu national geographic
14. Czy zamierzasz serfować po internecie?
zapewne tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
35%
16. Preferencje co do marki?
-
17. Preferencje co do wielkości?
40-42 cale
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
-zła jakość obrazu i dziwieku
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?
późnym popołudniem i wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?
max to 3000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?
3D jak najbardziej może być

Najbardziej zalezy mi na jakosci obrazu i dzwieku no i zeby ogólnie wszystko dobrze chodziło. Wiec prosił bym was o rade jaki tv lepiej kupic co bardziej sie opłaca

gibon121

New member
jenson to podaj jakies propozycje bedzie to mój 1 tv smart wiec nieznam sie zabardzo w tej kategori
czy Philips 40PFL 7007. czyta polskie znaki ?

Ostatnia edycja:

jenson

Banned
W tym roku celowałbym w Samsung UE40F6770, oglądałem go w sklepie już kilka razy i raz, że fajnie wygląda, dwa ma dobry obraz i trzy obsługa smart oraz menu w porównaniu do philipsa 6007 to niebo a ziemia. Ale przed zakupem jeszcze bym go przetestował własnymi materiałami dla pewności ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No właśnie sprawdź, bo napisałeś że 35% grasz w gry . Tu liczy się input lag - a Philips jest znacznie lepszy w tej dziedzinie. Sprawdź też czerń , równość podświetlenia matrycy i dźwięk.
Philips ma potrójny ambilight, dual core, dual screen.
A te czytanie wszystkiego i tak nie załatwi Ci żaden telewizor na świecie.
Za to załatwi Ci Manta którą dokupisz za 100 zł .
A jak dokupisz BP Samsunga np. to będziesz miał super jakość , mały input lag , wszystkie aplikacje Philipsa i wszystkie aplikacje Samsunga - czyli gratis cały Smart Samsunga.
Jeśli jesteś zakochany w aplikacjach to i tak Dongl z Androidem ma ich prawie 700.000 przy kilkudziesięciu aplikacjach nawet Samsunga.
W tym wszystkie gry, wszystkie poniższe aplikacje, kilkadziesiąt tysięcy rozgłośni radiowych i telewizyjnych , programy edukacyjne, mapy , filmy, filmy, filmy...
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...stemem-operacyjnym-android-4-0-ice-cream.html
Tu sobie poczytaj i to w jakości HD !

gibon121

New member
czyli rozumiem że philips 7007 ma lepsza jakość obrazu i dziwieku od samsunga lecz samsung ma lepszy smart.
Naprawdę już sie całkiem pogubilem od miesiąca próbuje kupić tv a jeszcze na żaden sie nie zdecydowałem i czym dłużej tym bardziej jestem nie zdecydowany
a co do tv + blurey to z tego co wiem to w ps3 jest blurey więc chyba z tym problemu by nie było

Ostatnia edycja:

jenson

Banned
czyli rozumiem że philips 7007 ma lepsza jakość obrazu i dziwieku od samsunga lecz samsung ma lepszy smart.
Naprawdę już sie całkiem pogubilem od miesiąca próbuje kupić tv a jeszcze na żaden sie nie zdecydowałem i czym dłużej tym bardziej jestem nie zdecydowany
a co do tv + blurey to z tego co wiem to w ps3 jest blurey więc chyba z tym problemu by nie było

Kikiemu chodziło o to, że kupisz Philipsa z beznadziejnym smartem i bez DTS, to sobie dokupisz bluray samsunga gdzie jest wg mnie najlepszy smart na rynku i obsługa DTS w filmach z np. pendrive. Co do obrazu, to Philips ma ekstra obraz, ale są atrefakty podczas poziomego ruchu kamery, natomiast w Samsungu obraz nie jest wcale gorszy, ale niektórzy narzekają na ciemne rogi. Nierówne podświetlenie ;) Czyli tak źle i tak niedobrze, musisz sam obejrzeć na żywo, co będzie dla ciebie mniej denerwujące.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Chodziło o to że kupując Bluraya dowolnej firmy masz takie aplikacje jakie są w tej firmie w telewizorach.
Możesz mieć więc Extra jakość telewizora i wszystkie aplikacje albo Samsunga, albo Sony, Albo Panasonica.
Philips ma też wszystkie najważniejsze aplikacje polskie.
Więcej , możesz ściągnąć łącznie 800 aplikacji na swój telewizor z całego świata.
A ambilight potrójny sprawi Ci ogrom radości.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
sorry -mea culpa, masz rację. W tym roku w serii 7000 jest potrójny ambilight.
A jaka radość - kto ma ten wie !!!

Do góry