bardzo proszę o pomoc-kłopoty z aktywacją sygnału
Witam. Mam wielki kłopot. W niedzielę włączyłem dekoder (zwykły, biały) i na wszystkich kanałach, które mam pokazał się komunikat, że nie mam uprawnień do oglądania itp. (opłaty mam zrobione na bieżąco, wiec nie mogli mi odciąć sygnału). Zadzwoniłem do BOK i tam poradzono mi:1. odłączyć z sieci dekoder, 2.odczekać 10-15 sekund i 3. podłączyć na nowo do sieci. Okazało się, że włączyła się plansza startowa z napisem, że w ciągu 24 godz. będę miał wszystkie kanały. Miły pan z BOK poinformował, że wysłał mi kod aktywacyjny i w ciągu 2 godz. będę miał dostęp do programów. Zastrzegł, że jeżeli tak się nie stanie, to po 2 godz. mam się skontaktować z BOK. minęły 2 godz., później jeszcze 2 i zadzwoniłem. Tym razem, inny miły pan, kazał mi sprawdzić numer dekodera i karty i wpisać jakiś kod,ale i to nie pomogło. Więc tenże miły pan poinformował mnie, że wysyła nowy kod aktywacyjny, który na pewno odblokuje mi programy, tylko muszę zaczekać 24 godz. wczoraj o 17.00, czyli ponad 24 godziny później, zadzwoniłem do BOK, ponieważ nie miałem programów. Tym razem pani, oczywiście bardzo miła, znowu kazała powtórzyć mi całą procedurę z odłączaniem, włączaniem, wyjmowaniem karty i sprawdzaniem jej numeru. Nic pojawił się żaden program, więc miła pani włączyła mi muzykę i rozłączyła się. Po kilku minutach oczekiwania jej miły głos pojawił się znowu i poinformował mnie, że zgłosiła sprawę do działu technicznego jako "pilną" i oni się teraz tym zajmą. mijają następne godziny, i nic sie nie zmieniło: na ekranie jest aktywacyjny z komunikatem, że mam czekać do 24 godz. na programy, na wyświetlaczu nboxa wyświetla się napis 1080 i nic poza tym się nie dzieje.
Mam pytania do szanownych forumowiczów:1. czy mieli podobną sytuację (jestem abonentem N od20 miesięcy);2. w jaki sposób zdopingować towarzystwo , żeby aktywacja nie trwała kilka/kilkanaście dni. Za wszelkie rady z góry dziękuję.