WiDi - Wireless Display - Samsung

vistula-vistula

New member
Posiadam TV samsung h7000 i h6640 do tego komputer Asus ux303La wspierający WiDi i mam problem podczas połączenia, tz TV z komputerem łączy się na 2-3 sek. i TV się wyłącza lub wraca do programu.
Miał już ktoś podobne spostrzeżenia z WI-Di ?
Czy komuś to działa ?

Kiedyś miałem problem ze sterownikiem grafiki Intela na Asusie, najnowszy rozwiązał problem - śmiga na windows 8.1 i windows 10.

Polecam aktualizację sterownika.

vistula-vistula

New member
Sterowniki są najnowsze i nadal rozłącza. Może wina leży po stronie Windowsa 7 ultimate x64 choć wszystkie aktualizacje są zainstalowane. Fajnie jak by to działało nie ważne czy w technologii widi czy miracast.

Metrolog

New member
Dokładnie, problem leży w WIN7 trzeba się bardzo postarać żeby to działało przerabiałem ten temat ponad rok temu jak i wielu innych na zagranicznych forach. Mogę Ci tylko powiedzieć daj sobie spokój i jeśli tylko możesz zainstaluj WIN8. To że zainstalowałeś wszystkie aktualizacje to nic nie znaczy z uwagi na to że twój laptop nie jest certyfikowany dla WiDi a jedynie może je wspierać. ASUS nie przewidywał że będziesz z laptopa korzystał w ten sposób i nie przewiduje w swoich aktualizacjach wszystkich potrzebnych elementów systemu do obsługi WiDi. Poczytaj zagraniczne fora i jeśli masz dużo czasu i cierpliwości to możesz walczyć z tematem ale tak jak powiedziałem wcześniej ja bym na Twoim miejscu odpuścił.

Posiadam TV samsung h7000 i h6640 do tego komputer Asus ux303La wspierający WiDi i mam problem podczas połączenia, tz TV z komputerem łączy się na 2-3 sek. i TV się wyłącza lub wraca do programu.
Miał już ktoś podobne spostrzeżenia z WI-Di ?
Czy komuś to działa ?

Trzeba było pisać że posiadasz Windows 7 - na Windows 8 też podobno nie działa.

Działa dopiero na pewno Windows 8.1 i Windows 10 i karcie graficznej Intel 4000 i wzwyż.

Do góry