Wi-Fi Display - LG seria LM i Android

hot

New member
Witam,

Od jakiegoś czasu próbuję połączyć się z telefonu z Androidem z telewizorem 47LM660S (seria z 2012). Chodzi mi o połączenie Wifi display - kopia ekranu smartfona na TV. Znam funkcję SmartShare, która umożliwia przesyłanie danych z konkretnych aplikacji. Nie o to jednak chodzi.
Przy wyszukiwaniu przez smartfon zdalnych ekranów TV jest wykrywany, potem chwilę "trwa łączenie" i pojawia się komunikat na telewizorze że "urządzenie [nazwa_telefonu] nie jest kompatybilne". Telefon chętniej i szybciej wykrywa TV przy połączeniu po Wifi Direct, ale przy "normalnym" połączeniu przez router też mu się zdarza.
Testowane na 3 smartfonach: Sony Xperia M, Samsung S3 i Xiaomi Redmi2. Androidy w wersjach 4.2-4.4.
Czy komuś udało się nawiązać połączenie jak wyżej? Jeśli tak to jakim urządzeniem? (może z Androidem 5+)? Za wszelkie info będę wdzięczny.
Pozdrawiam

81marcin

New member
Hej
2 lata próbowałem to zrobić na swoim 42LM620S i zawsze porażka .Próby były na Sony Xperia s ,xperia p,xperia z1 ,xperia z1compact, samsung s4 ,s5 , laptop(posiadający odpowiednie graty dla widi) z windows 8,1 ,i z windows 10, Tablet Asus VivoTab z windows 10.Więc na twoim miejscu nie traciłbym juz czasu na to i kupiłbym Wireles Adapter Microsoftu.
Pozdrawiam

bumtarara

Member
W moim przypadku na LM640 wszystko działa to znaczy tv wykrywa smartfon, miałem z androidem LG L5 i działało teraz mam Microsoft lumia a to już z systemem windows mam aplikacje do komunikacji z tv i też nie ma problemu, jedyny problem jaki mam to chciałbym przesłać obraz bez kabla oglądany w internecie programy telewizyjne w stylu tvn turbo jakoś mi to nie wychodzi a mam lapka z prockiem intela i3

hot

New member
Dzięki za odpowiedź. Tak jak myślałem, najprostszym rozwiązaniem będzie taki adapter albo od razu jakiś Android dongle. Szkoda.

W moim przypadku na LM640 wszystko działa to znaczy tv wykrywa smartfon, miałem z androidem LG L5 i działało teraz mam Microsoft lumia a to już z systemem windows mam aplikacje do komunikacji z tv i też nie ma problemu, jedyny problem jaki mam to chciałbym przesłać obraz bez kabla oglądany w internecie programy telewizyjne w stylu tvn turbo jakoś mi to nie wychodzi a mam lapka z prockiem intela i3
Czy na telefonie LG była do tego specjalna aplikacja czy tylko Androidowy "Wifi Display"? Jak działa ta aplikacja na Lumii? Przesyła cały obraz czy tylko treści? Jeśli piszesz o problemie z programami TV, to chyba nie jest to kopia ekranu?

Pozdrawiam

Do góry