Wharfedale Diamond 10.4-jaki ampli???

dknk

New member
Witam,po przeszukaniu forum niestety nie znalazłem informacji na ten temat,dlatego pytam.
Mianowicie,posiadam zestaw kolumn wharfedale (10.4,10.0,10.CC,sub WH-S8E) i chciałbym zakupić do niego amplituner do kwoty ok 2000,który zagra z tym sensownie.Dotychczas napędzał je Denon AVR-1713,ale się skończył i w zasadzie nie byłem do końca zadowolony z tego połączenia.O ile w kinie było spoko,to muzycznie kiepsko,no może z wyjątkiem muzyki klubowej,ale już rock to była tragedia,instrumenty mieszały się ze sobą i brzmiało to chaotycznie.Reasumując,szukam ampli który będzie w miarę uniwersalny 50%muzyka,50%film,pomieszczenie 16mkw,preferencje muzyczne rock,pop.Najchętniej nowy sprzęt do kwoty maksimum 2500,jeśli używany raczej w niższym budżecie.

dknk

New member
Denon AVR-X2600, Onkyo TX-NR696, Yamaha RXV-685, pisz na priva posprawdzamy ceny.
Podałeś mi propozycje najnowszych modeli w danym budżecie,problem w tym ze każdy z nich charakteryzuje się innym brzmieniem,potrzebuję porady który ewentualnie wybrać,który z nich zgra się z Diamondami.

Do góry