WD TV Live Stream

mario-m13

New member
Witam!
Jestem posiadaczem odtwarzacza WDTV Live stream i mam problem z odtwarzaniem filmów DVD po sieci. Zarówno po wifi jak i po kablu filmy zacinają się. Z instrukcji oraz różnych testów w necie wynika że nie ma żadnych problemów nawet z full hd. Dodam jeszcze że posiadam dysk WD My book podpięty do routera oczywiście w standardzie n, i w ten sposób odtwarzam materiał z tego dysku. Transfer wifi sięga nawet 300mbit ale mimo to występują zacięcia obrazu i dźwięku.
Najdziwniejsze jest to że filmy hd chodzą nawet płynnie.
Proszę o pomoc.

_ZiP_

Member
Jaki to router ? Sprawdź transfery po kablu do komputera. Całkiem możliwe że Twój router ma małą wydajność na złączach USB, przez co transfer danych z samego dysku nie jest wystarczająco szybki. Zobacz też czy np. z udostępnionego folderu(po sambie) z kompa jest wszystko ok.

mario-m13

New member
router to Netgear WNR3500L, transfery po kablu do kompa sięgają 4 MB, jeżeli chodzi o sambe to zaledwie niecałe 2MB ale zaznaczam że w kompie mam wifi g

_ZiP_

Member
No to trochę kiepsko z tymi transferami. Pewnie dysk masz w NTFS, a tego routerki nie lubią. Za bardzo obciąża ich procesor ten system plików. Ja w sieci mam NAS`a Zyxel NSA 310 z którego bez problemu mogę oglądać materiał Video, ale po kablu tutaj mam transfery ~30MB.
Możesz też ten swój dysk podpiąć bezpośrednio pod odtwarzacz po USB :)

zbyniu4

New member
Trochę z innej beczki. Czy WD TV Live 3 gen. obsłuży Huba USB i jeżeli tak to jakiego ( aktywny czy pasywny ).

mario-m13

New member
jak myślisz ZIP, gdybym sformatował dysk np.ext3, który nie obciąża tak bardzo routera, to transfery po usb mogą być wyższe, może to pomóc czy nie?

Do góry