Wątpliwości co do S20. Czekać do wiosny na spadek cen G20? Sprzedaż CRT.

robert723

New member
Witam, poważnie myśle nad kupnem TV. Kiedyś już zakładałem temat na forum, ale nie kupiłem wtedy TV.
Jak duży jest pokój: 4x4,5m
Jaki masz obecnie telewizor: Smasung '29 (CRT)
Więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: różnie - raczej wieczorem
Preferowana wielkość telewizora: 42
Preferowana marka: Panasonic
Jakie urządzenia będą podłączone: tuner Cyfry+ (pakiet Kompakt)
Siedzisz na wprost czy również z katów bocznych: tak i tak
Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 3 - 6
Ile osób zasiada: 1 - 4
Jaka klasa cenowa: 2200zł
Odległość od telewizora: 3 - 4 m

1. Oglądam troche sportu, reszta rodziny również jakiś film, a poza tym to co wszyscy czyli informacje itd. Czytałem sporo na forum i zdecydowałem, że Panasonic S20 bedzie najlepszy. Moje wątpliwości budzą powidoki, które zgłaszało pare osób na forum.

2. Czemu S20 LCD (od 2350) kosztuje więcej od S20 Plazmy (od 2150)?

3. Po trzecie. TV będzie stał od południa i to w rogu, tak, że słońce w ogóle nie będzie na niego świecić. Do tego nad oknem jest balkon co sprawia, że w pomieszczeniu jest mniej światła słonecznego. Wydawałoby sie, że w sam raz na plazme. Ale co z oświetleniem w pokoju? Na żyrandolu zazwyczaj pali sie kilka żarówek. Jak oglądam obecnie CRT widze, że 2 z nich dość wyraźnie odbijają sie od ekranu. Czy S20 będzie odbijać takie światło bardziej od CRT?

4. Wiosną wchodzą nowe modele. Warto czekać na spadek cen i kupić np. G20 za fajne pieniądze? Czy możemy sie spodziewać dyżych obniżek?

5. Kolejna sprawa. Żeby kupić plazme tata powiedział, że najpierw trzeba sprzedać CRT. Jest to Samsung '29, bodaj 4 letni. Gdzie szukać potencjalnych nabywców (poza allegro i ogłoszeniem na forum). Nie powiem wam teraz jaki to model, ale patrzać na ceny allero myślę, że dostane za niego 500zł. Ciężko będzie sprzedać taki tv?

Adixon33

New member
Cze jak kupilem sobie G20 i naprawde jestem zadowolony jak bediesz czytal na forumoslabej czerni o poeidokach to wierz mi ze niec nie kupisz pozadnego tylko jakis shit LCD najlepiej sprawdz sam w sklepie jaki Tv ci najlepiejodpowiead tylko popros sprzedawce opilota i sam sobie potestuj a co do sprzedazy to tez mialem Samsunga 32" panorama taki troche wypasony hehe i naprawde ciezko sprzedac Jeszcze raz polecam PANASONICA G20 super obraz i masa bajerów pozdro

cactusek

New member
Bez reklam
Nie chce cie rozczarować ale 500zł to kosztują CRT w sklepie, nowe z 24 miesieczną gwarancją o podobnej przekątnej. Ciezko je dostać ale widzialem jak ostatnio gość brał własnie takiego Grundig 27 albo 29 cali za 499zł. Jak sprzedasz za 300zł to powinieneś się cieszyć.

digitalus

Banned
witam
cytat ze strony sony
Ekrany plazmowe znacznie lepiej sprawują się w domu. koniec cytatu.

komentarz internauty
Świetny telewizor za przyzwoitą cenę. Każdy znajdzie w nim plusy i może wady ale ja ich nie widzę jak na razie a mam go od 3 tygodni. W sklepie wyglądał blado ale w domu po podłączeniu byłem miło zaskoczony.
mamy kolejne potwierdzenie ze ekrany plazmowe lepiej sprawuja sie w domu

Na stronie DisplayMate, znanej amerykańskiej organizacji zajmującej się technologią obrazu, kalibracją oraz testami sprzętu, opublikowana została analiza porównawcza kilku modeli telewizorów z płaskim ekranem. Testowi zostały poddane produkty z najwyższej półki, a oceniano je pod względem kontrastu, kątów patrzenia, głębi kolorów oraz czasu reakcji. Trzy z poddanych testom modeli były wyposażone w ekrany LCD, czwarty model był telewizorem plazmowym. Ten ostatni zdecydowanie zdeklasował rywali.
kliknij tutaj
http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy/56493-wybor-telewizora-42-46-plazma.html
to tez warto przeczytac
http://www.proline.pl/?n=led-tv-szum-marketingowy-czy-zwykle-oszustwo

Ostatnia edycja:

bogaty

New member
Bez reklam
Kumpel ma S20, wykorzystuje go głównie do grania na X360, jak także do BD i N z kanałami HD.Ogólnie jest zadowolony, dobra czerń, płynność w grach i niski innput lag.Z powidokami nie ma problemów, bo chyba ich nie widzi z tego co wiem nie ma pojęcia co to są powidoki, także się raczej w ekran nie wpatruje.Z mojego doświadczenia z X10 powidoki powstają dość szybko, ale jak dotychczas nic mi się na stałe nie wypaliło, gram dużo w gry na X360 po kilka godzin dziennie z HUD i bez.Pewności nie ma że ceny G20 spadną do niższego poziomu, sam jak byłem po kino w sklepie widziałem G10 za 3.5 tys.Gdybym miał 2500 zł na TV kupiłbym S20.

hary111

New member
Witam.
Ja posiadam S20 od dwóch tygodni dałem 2250zł za srebrny kolor czyli TX P-42S20S. Dla mnie jest super pracuje z Vectrą z PVR wziąłem w promocji oraz DVD, BD w planie. Może się narażę ale mi było szkoda kasy na model G. Internet i ipla mnie nie przekonały a cena. Jestem z niego zadowolony, jeśli chodzi o zużycie prądu to sprawdzałem amperomierzem prąd od 0,72A do nawet 1,1A .

Do góry