Wady PS3

Mefju

New member
-brak dodatków do niektórych gier (np. fallout)

A od kiedy to wina konsoli?To wina Sony , bo za mało się stara o więcej , powtarzam więcej exclusivów i DLC , zastanów się...

Ogólnie też zacząłem mocniej słyszeć konsolę , jest po prostu minimalnie głośniejsza niż po np. 2 miesiącach grania , mam ją już ok. roku , mam nadzieję ,że dociągnie jak najdłużej bez napraw/wymiany lasera/kupowania nowych konsoli , czy też wymiany sprzętu po raz któryś :mrgreen: Dwaj koledzy z forum wiedzą o co chodzi :mrgreen: No i życzę jak "najwytrzymalszych" konsol ;)Pozdrawiam.

Sackboy

New member
ps_user napisał:
Mam wersję 60GB, więc 4 porty, ale i tak wkorzystane. 1 - Eye toy, 2 - klawiatura, 3 - dysk zew., 4 - kabelek do ładowania Joy'a. Gdybym miał np. wersję 40GB, to jako wadę wymieniłbym brak slotów kart pamięci. Zdjęcia zawsze oglądałem na PS3 i kopiowałem z karty wyjętej z aparatu.

A propos, czy ktoś testował jakikolwiek HUB USB? Działa?

U mnie na jakims tanim hubie dziala bez problemow, podlaczalem dodatkowo 3 pady przez przejsciowki, wiec problem braku USB znika;)

Co do glosnego dzialania ps3 to byc moze poprostu nazbieralo sie w niej za duzo kurzu? W pctach jest podobnie. A i zalecam trzymanie konsoli "na wolnym powietrzu" co by sie nie przegrzewala gdy chodzi...

Jak dla mnie najwiekszym minusem jest zrezygnowanie w nowszych wersjach ze wstecznej kompatybilnosci z ps2.

pejotpe

New member
Bez reklam
W porównaniu z moim starym pecetem (z wyjącym wentylatorem na chipsecie), to PS3 jest cichutka, ALE... podczas cichego słuchania muzyki (albo w czasie przerw w jej graniu), słychać ją wyraźnie (zbyt wyraźnie), przez co wolałem jednak "zainwestować" w osobny odtwarzacz CD (biorący 20W, a nie 200W jak PS3). Przy oglądaniu filmu nie przeszkadza. Aha - stoi na szczycie stolika i mnóstwo powietrza do "przewiewania"...

Masta_J

Active member
Bez reklam
Moja konsola stoi na otwartym polu i do najcichszych nie należy.
Myślicie, że można by to jakoś zareklamować?

Dzięki i pozdrawiam,

maciuch333

New member
glosnosc ps3

Witam wszystkich
Tak sobie czytam i postanowilem rzucic troche swiatla na temat glosnosci PS3.
W pierwszej konsoli mialem idalnie cichy wiatrak ,czasem po dlugim graniu bylo cos tam slychac ale naprawde trzeba bylo sie postarac, niestety konsoli umarl laser i dostalem nowa/odnowiona , w ktorej wiatrak jest ZABOJCZY!
Normalnie konsola jest w miare cicha ale po chwili (kilka minut czasem) grania wiatrak rozkreca sie i jest glosny prawie jak odkurzacz, moje kino domowe nie jest w stanie go zagluszyc przy NORMALNYM graniu . Wydaje mi sie tez ze wtedy konsola zaczyna czasem gorzej dzialac , gubi klatki w grach itp. Niedlugo ja oddam na gwarancji ale nie mam ochoty bez niej zostawac.
Takze sa ciche i glosne egzemplarze i nic do tego nie musi miec umiejscowienie konsoli ani brud (moja wyła od pierwszego dnia a stoi na szafce).
pozdrawiam

emil_yo

New member
Dokładnie mam tak samo ja Ty maciuch ... po kilku minutach włącza się III prędkość kosmiczna i szlag ciszę trafił w wieczorkach filmowych ...
Mój post był właśnie po to by wysądować wasze spostrzeżenia i spróbować batalii z serwisem a nóż widelec się uda ...
pozdr

Jussi

New member
Bez reklam
U mnie przy wgrywaniu sie gry z plyty tylko mnie irytuje dzwiek, przy filmach natomiast wiatrak nie zwraca na siebie uwagi...:eek:k:

houdini2008

New member
Witam, jeśli chodzi o moją konsolę to jest naprawdę cicha, i nie mogę na nią narzekać, wiem jak xbox sprawuje się w tej materii-dramat.
A odnośnie wad to - brak możliwości odczytu zewnętrznego dysku NTFS.
Oj strasznie by mi to pomogło heh.
Pozdrawiam

majusi

New member
Niestety, ale PS3 jest z mojego sprzętu najgłośniejsza (wiem kiedy pracuje) pomimo tego, że stoi w pionie i całkiem samopas na podłodze. Ale w sumie to komputer, w PC też słychać wiatraki. Chociaż w swoim Mac tego nie słyszę.
Dla mnie to głównie odtwarzacz BD i głównie w formacie AVCHD. Dzięki temu mogę oglądać swoje amatorskie filmy w HD. A nie wszystkie odtwarzacze BD obsługują ten format (np. Denon).

Forest89

Active member
Bez reklam
Wkońcu ma co się chłodzić. Procek, grafa, dysk... także nie narzekajmy. Według mnie jest cicho, ale nie mówcie, że konsoli nie słychać ;)

Ja do wad dopisuje jeszcze brak choćby jakiegoś małego wyświetlacza na konsoli. Np podczas oglądania filmów DVD czy BD mogłoby wyświetlać czas filmu itp ;)

dienekes' shade

New member
Forest89 napisał:
nie mówcie, że konsoli nie słychać ;)
Ja powiem :cool: podobnie, jak każdy kto ma/ miał porównanie :rolleyes: Mam już trzecią konsolę (ps3) i każda pracowała/ pracuje, pod względem głośności, inaczej. Ps3 jest cichym sprzętem, ale to, jak cichym, zależy od danego egzemplarza.

Ostatnia edycja:

tha_eastsiddazz

New member
jesli chodzi o wady to widze tylko 1 - tak jak tu wyzej juz pisaliscie to ten kurz

a tak pozatym to wkoncu konsola do gier video ew. bd player a niektorzy chyba probuja zrobic z ps3 laptopa....

ewasz57

New member
Dla mnie uciążliwe w konsoli jest:

- konieczność przełączania wyjść hdmi na component i odwrotnie(dotyczy zarówno wizji jak i fonii). Chodzi o to że sygnał jest tylko na jednym z tych wyjść i trzeba go przełączać w menu konsoli. Mam podpiętą konsolę do TV LCD przez component, a do projektora przez hdmi i za każdym razem kłopot z przełączaniem. Np tuner satelitarny ma sygnały video i audio na wszystkich wyjściach jednocześnie.

- brak odtwarzania formatów mov i części avi
- słaba przeglądarka internetowa
- no i kurz, którego żona nie powyciera, bo jej się konsola włącza i płytka wychodzi ;-))

PS. Trafiła mi się cichutka konsolka. Używam jej poziomo - może to ma wpływ na głośność?

dienekes' shade

New member
ewasz57 napisał:
- no i kurz, którego żona nie powyciera, bo jej się konsola włącza i płytka wychodzi ;-))

PS. Trafiła mi się cichutka konsolka. Używam jej poziomo - może to ma wpływ na głośność?

Poważnie? Ja mam konsolę od grudnia 2007 r., czyszczę ją dość często i nigdy nie "edżektowałem" płyty podczas takiego zabiegu ;)

U mnie ustawienie było takie samo i hałas generowany przez każdą z konsol był inny. To chyba jednak nie to :) Dobrze, że trafił Ci się taki okaz :eek:k:

Slasen

New member
ewasz57 napisał:
Dla mnie uciążliwe w konsoli jest:
- konieczność przełączania wyjść hdmi na component i odwrotnie (...)
- słaba przeglądarka internetowa
Dorzuciłbym:
- brak mozliwości odpalenia menu DVD (pewnie i Blu-Ray) z kopii zrzuconej na HD lub dysku podpiętego do USB konsoli,
- nieczytanie dysków w NTFS podpiętych na USB.
W porównaniu z moją nagrywarką (Pionek) PS3 pracuje ciszej ;)

tha_eastsiddazz

New member
ps3

zanim kupilem ps3 jakies pol roku temu duzo slyszalem ze jest glosna i sie szybko nagrzewa, musze przyznac ze moja konsola pracuje bardzo cicho, bylo juz u mnie kilku znajomych ktorzy maja x'y i kazdy z nich od razu zwracal uwage, ze tej konsoli praktycznie nie slychac , a co do nagrzewania sie tez jest ok, na poczatku dosyc szybko robila sie goraca teraz juz tak nie jest

a co do wad ktore niektorzy tu wypisuja to napewno troche przeszkadzaja takie szczegoly,ale jesli uzywacie ps3 glownie do gier czasami do filmow to jest ok... nie nastawiajcie sie ze konsola bedzie jakims *** centrum rozrywki do wszystkiego (wiadomo co jest gdy cos jest do wszystkiego...) i w kazdej dziedzinie bedzie najlepsza bo to nie tak,szczegolnie ze to poczatki takiej ery, napewno kiedys tam w przyszlosci to bedzie bardziej dopracowane

darkmajin

Member
Bez reklam
a niemasz jej czasem gdzies wpakowanej pomiedzy półki ? moze sie grzeje mocno... mialem ja na stoliku i byla cisza teraz upchnołem pomiedzy półki i czasem potrafi zawyc :)

dienekes' shade

New member
Marcin_gps napisał:
mówicie, że jest aż tak duży rozrzut?

Naprawdę duży :( choć te różnice słyszalne są zwłaszcza "pod obciążeniem" - podczas oglądania filmów z BD/ słuchania muzyki, moja konsola pracuje tak, jak w XMB - jest niemal niesłyszalna (a i tak daleko jej do pierwszej :rolleyes:).

blackholesun

New member
Moja PS3 40GB leży w szafce RTV, nie ma zbyt dużo miejsca dla siebie, szafka otwarta z przodu i spora dziura na kable z tyłu. Mój egzemplarz określam jako BARDZO cichy. Przy oglądaniu filmów jest naprawdę OK. Miałem kiedyś DVD 530 Yamaha i to dopiero hałasowało przy odtwarzaniu filmów...
Pozostaje tylko współczuć kolegom, którzy nie mieli tyle szczęścia i którym trafiły się bardziej hałaśliwe egzemplarze.

Do góry