Najbardziej dziwne jest ładowania pada tylko gdy konsola jest włączona

Zrobiłbym jej też drugie wyjście video lub wmontował malutki 320x200 wyświetlacz do podglądu (nie zawsze potrzebuję włączać 50" TV żeby sprawdzić tutuły piosenek lub dostać się do pendrive z muzyką)
Wadą jest brak zgodności z plikami .mov z Apple. Dysponuję jedynie Maciem i aby odtworzyć film zgrany z kamery HDV muszę korzystać z PCta i programu HDVsplit. Poza tym na razie nie udało mi się zmusić PS3 do odtworzenia formatu mp4 przygotowanego w Compressorze (z pakietu FinalCut)
Dla mnie konsola jest niestety zbyt głośna. Do słuchania zwykłych płyt audio zastanawiam się jednak nad innym urządzeniem. Mogliby np. wyłączać te wentylatory lub zwalniać ich prędkość przy niskim obciążeniu procesora.
Rewelacyjnie działa przeglądanie zdjęć - zarówno z USB jak i przez sieć.
Przydałoby się więcej przeglądarek (w standardzie chyba 4 możliwości)
Dźwięk bitstream z formatów DTS-HD MA i True HD - chociaż nie wiemy czy w ogóle byłaby słyszalna różnica między PCM Multi Ch.
Mam również Xboxa, który do samego grania wydaje się fajniejszy choćby z tego powodu że nie ma tego mozolnego instalowania gier.
W PS3 cokolwiek ściągnę z PS Store lub też na BluRay trzeba to instalować - ehh.
Dysk mógłby działać szybciej (da się włożyć 5400 rpm? ten standardowy - mam 40 Gb - chyba jest wolniejszy)
Szkoda, że konsola nie odtwarza formatu .flac czy też innych bezstratnych skompresowanych, wielokanałowych
Pozdrawiam
Artur