W4500, W4000 , Py80 , Py85

argoncyc

New member
Witam,

mam problem z podjeciem decyzji. Który z wyżej wymienionych telewizorków polecacie?

W4500, W4000 , PY80 , PY85

Czy warto dokładać z PY80 do PY85?
Analogicznie co do W4500 i W4000.

Foxxx24

New member
argoncyc

Między PY85,a PY80 różnica jest niewielka i warta tylko wtedy jeżeli komuś bardzo zależy na Blue Ray i aby jego sprzęt miał wszystkie nowinki.

Panasonic będzie dużo bardziej tolerancyjny jeśli chodzi o jakośc sygnału od LCD i jest też lepszy parametrowo np kontrast statyczny ma taki jak Sony dynamiczny.
No i oczywiście jeśli Ci zależy na obrazie jak najbardziej zbliżonym do naturalnego to zdecydowanie plazma!

Pozdrawiam

argoncyc

New member
Sygnał Nka, tylko i wyłącznie. Chciałbym też filmy na bluray w przyszłości pooglądać. Duża różnica jest z tym IFC? Czy warto dopłacać z 600zł?

pokoj z roletami a i tak jak oglądam to zazwyczaj wieczorem.

Foxxx24

New member
Szczerze mówiąc różnica jest minimalna i moim zdaniem nie warto dla samego IFC dokładac 600zł bo za to możesz sobie sprawic porządne okablowanie więc jeżeli będziesz miał N-kę i zależy Ci na Blue Ray to doradzam PY80 bo będziesz zadowolony:)

Pozdrawiam

argoncyc

New member
witam ponownie,

w tym miesiącu będę już kupował TV. Czy coś diametralnie zmieniło się w segmencie do 4000zl? Czy nadal opłaca się wziąć PY80?

DracoHD

New member
Witam
argoncyc - bierz PY80, mam od 2 tygodni a tv wybierałem ponad rok :).
Ja mam sygnał analogowy z kablówki i jest OK - oczywiście wszystko zależy od sygnału, a u Ciebie będzie n-ka to będziesz napewno zadowolony.
Z zakupem się pośpiesz bo ceny raczej wzrosną niż spadną.
Pozdrawiam.

Seba_Fan

New member
Bez reklam
mnie tez jak na razie intereseuja te TV na + dla plazmy naturalne kolory, w LCD upiekszone na maxa jak w bajce
plazmy tansze
LCD drogie
z SD wyglada fatalnie na LCD sygnal z anteny, na plazmie jest lepiej, ale mnie nie powala, jeszcze bede testowal, ale jednak kolorki w plazmie sa lepsze, a nie jakies takie sztuczne jak w LCD, jednak jak sie wejdzie do sklepu to na pierwsze spojrzenie kupilbym LCD bo wyglada to bajecznie po dluzszym ogladaniu jednak plazma

daro101

New member
Ja tez dlugo sie zastanawialem ,ale korzystam z BD i komputera wiec wybralem w4500 .Obraz bajka 100Hz ,kontras i czern (nic do zarzucenia) zalezy kto co lubi i do czego chce uzywac .Po podlaczeniu kompa i BD do plazmy w tym samym segmencie cenowym ,bezapelacyjnie padlo na LCD,a mozliwosci ustawien obrazu sa setki ,wiec nie ma co gadac o jaskrawych kolorach.Ja bym nie zamienil na plazme ,ale pewnie mam wielu przeciwnikow.Kup co lubisz ,sam wiesz do czego chcesz uzywac .Ps.Mam N-ke , HD zwala z nog...

DracoHD

New member
Daro101 - też brałem W4500 pod uwagę, ale jak poczytałem wątek o tym TV to odpadł (przebarwienia na czarnym tle nie uważane przez SONY za usterkę ). Generalnie chciałem Toshibe ZF355 ale ceny ciągle wyższe od plazmy i pało na 42PY80 po 12 miesięcznym analizowania za i przeciw.
Mam już wypalone 200h przy ustawieniach na 50% (kontrast itd.) i nie widzę oznak zużycia tj. wypalenia, a oglądam TVN24 po kilka godzin, choć nie tylko to.
Skalowanie obrazu SD mnie zaskoczyło na plus, bo to co widziałem w sklepach to masakra (chyba robią to celowo).

Generalnie, każdy wybiera to co uważa za stosowne :).
Pozdrawiam

Do góry