W miare dobre kino domowe

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przy 90% muzyki, ja bym tutaj poszedl po preoucie z wzmakiem stereo tym bardziej ze budzet tutaj mozna jak sie domyslam nagiac "lekko". Fakt ze tutaj apetyt rosnie zawsze w miare jedzenia ale 90% muzyki to sporo.
Marantz (ampli) tutaj w swojej klasie cenowej doskonale sie sprawdzi jezeli chodzi o muzykalnosc, ale osobiscie szarpnal bym sie tutaj jeszcze na wzmacniacz aby dopelnic calosc.

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Może i dziwnie ale ja mam tak że jak mi się podoba pokrowiec na telefon za 300 zł kupie odrazu , na to co mnie kręci wydam kupe kasy . Mam w domu kable Component za 1000 zł . Ale jak coś mnie nie kręci to pomimo tego że mnie stać nie dam kasy :) . Np żona wydała by kase na meble Bóg wie jakie , a mnie na tym nic nie zależy więc mam zwykłe , jedynie w kuchni mam wypas bo lubie zjeść :) . I to samo się tyczy właśnie kina domowego . Chce mieć niezłe ale nie czuje bluesa na tyle żebym za nie dał 15000 zł . Bo by mi szkoda było . :) Pozdrawiam

Ty masz dobrze:) Większość z nas by chciała coś lepszego, ale ograniczają nas fundusze. Tak jak pisałem, ampli już wybrałeś więc przejrzyj sobie te zestawy kolumn. Jak coś wybierzesz to się nad subem pomysli. Oczywiście nie wszystkie grają jednakowo. Roth, Paradigm to dość dobry bas i dynamika. MA i Dali to bardziej wyrównane brzmienie i spokojniejsze kolumny, ale oczywiście szybszej muzyki też na nich posłuchasz w dobrej jakości.

peterka1000

Member
Bez reklam
Powiem krótko , że dlatego się tymi JBL zainteresowałem bo są odrazu wszystkie w kupie czyli Subwoofer , centralny , dwa surround i dwa głowne i zamawiam , przywożą i po sprawie . A teraz Krzysiek mi zabił kołka w głowe i znowu będzie trzeba kompletować po kolei , troszke mi się nie chce zabaradzo . Wolałbym odrazu gotowy zestaw np tych PAradigm z subwooferem i po sprawie . Poszukam na allegro może wersja 7.7 będzie cała i kompletna .Pozdraiwam

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
ja nie widzę problemy. Zagadujesz do blackninji, skompletuje Ci to co chcesz wyśle i po kłopocie. Do tego masz pełen profesjonalizm, pełne zaufanie, ceny świetne, zawsze można potargować. Co najważniejsze masz pewność na sprzęt który Ci wysyła :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Powiem krótko , że dlatego się tymi JBL zainteresowałem bo są odrazu wszystkie w kupie czyli Subwoofer , centralny , dwa surround i dwa głowne i zamawiam , przywożą i po sprawie . A teraz Krzysiek mi zabił kołka w głowe i znowu będzie trzeba kompletować po kolei , troszke mi się nie chce zabaradzo . Wolałbym odrazu gotowy zestaw np tych PAradigm z subwooferem i po sprawie . Poszukam na allegro może wersja 7.7 będzie cała i kompletna .Pozdraiwam

Tylko w tym akurat też nie jest problem:), bo dobierasz sobie komponenty, zamawiasz u forumowego Blackninja i też masz wszystko jedną dostawą dostarczone, a jeszcze podejrzewam że dużo taniej niż na Allegro. Zestawy na allegro też dziwnie składają np. tańszy ampli + lepsze kolumny, i odwrotnie.

peterka1000

Member
Bez reklam
No niby tak ale po cenach aalegrowych , wychodzi że cały komplet tych paradigm bez subwoofera wyjdzie z 5500 zł , więc jak pisałem budżet przekrocze najmniej dwa razy . A tego bym nie chciał :) . Więc już zabrneliśmy w kozi róg . Zaraz sie ktoś odezwie i powie że zamiast tych paradigm lepiej kupić za 25000 zł coś i jak pisałem się zaczęło . Bomba poszła w górę . :) Zapominacie że post zaczołem od 6000 zł i chce skończyć max na 6500 zł do max 7000 .

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
No niby tak ale po cenach aalegrowych , wychodzi że cały komplet tych paradigm bez subwoofera wyjdzie z 5500 zł , więc jak pisałem budżet przekrocze najmniej dwa razy . A tego bym nie chciał :) . Więc już zabrneliśmy w kozi róg . Zaraz sie ktoś odezwie i powie że zamiast tych paradigm lepiej kupić za 25000 zł coś i jak pisałem się zaczęło . Bomba poszła w górę . :)

He,he. Dlatego tak jest bo każdy ma inny gust i inne zestawy testował. Chcemy jak najlepiej doradzić, żebyś był zadowolony, a wiadomo że lepsze granie = większa kasa. Bo widzisz, każdy z nas tutaj jest miłośnikiem sprzętu i dobiera sobie swoje zestawy krok po kroku, przeglądając wszystkie opinie, jeżdżąc na odsłuchy itd. To tak jakbym wszedł do Twojego działu TV i napisał że mam nieograniczony budżet, co byście doradzili?, ale tak naprawdę to nie jestem pasjonatem TV i zależy mi żeby tylko coś na ścianie się świeciło:) To trochę zbija z tropu, bo teraz nie wiem czy chcesz coś najlepszego w danej kwocie czy wystarczy Ci zestaw kolumn np. Quadral Quintas 5000 za 1400zł i też będziesz zadowolony?, bo to też nie są złe kolumny.

peterka1000

Member
Bez reklam
Jak już Ci pisałem , chciałbym się ze wszystkim zmieścić w kwocie 6500 zł . Maranz już odlicza z tej kwoty 2300 zł . Czyli na suba i reszte głośników 5.1 zostaje 4200 zł . I tak się w tej cenie chce zmieścić . Bo pomimo tego że jak pisałem słucham w 90 % muzyki stereo i w 10 kino domowe , to jeszcze pada pytanie jak często to słucham i jak się okazuje że nie aż tak często . Więc jak bym siedział przy muzyce non stop to pewno bym kupił coś droższego . Słuchawki jedynie mam jakieś tam sennheiser za 800 zł do słuchania czasami w nocy jak nie chce pobudzić domowników. Więc skupmy się na subwooferze i głośnikach 5.1 za 4200 zł max . Pozdrawiam i własnie odnośnikiem muszą być te JBL 180 . Więc jak coś gra lepeij od nich za taką samą kase czy tam 500 więcej , to prosiłbym o takowe doradztwo .

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jak już Ci pisałem , chciałbym się ze wszystkim zmieścić w kwocie 6500 zł . Maranz już odlicza z tej kwoty 2300 zł . Czyli na suba i reszte głośników 5.1 zostaje 4200 zł . I tak się w tej cenie chce zmieścić . Bo pomimo tego że jak pisałem słucham w 90 % muzyki stereo i w 10 kino domowe , to jeszcze pada pytanie jak często to słucham i jak się okazuje że nie aż tak często . Więc jak bym siedział przy muzyce non stop to pewno bym kupił coś droższego . Słuchawki jedynie mam jakieś tam sennheiser za 800 zł do słuchania czasami w nocy jak nie chce pobudzić domowników. Więc skupmy się na subwooferze i głośnikach 5.1 za 4200 zł max . Pozdrawiam i własnie odnośnikiem muszą być te JBL 180 . Więc jak coś gra lepeij od nich za taką samą kase czy tam 500 więcej , to prosiłbym o takowe doradztwo .

Więc ja proponuję do tego ampli Roth Oli 30 5.0 lub MA MR 4 5.0. Suba możesz dokupić do zestawu, czyli Roth KH 20 i MONITOR AUDIO MRW 10, lub coś osobnego np. JBL ES 150.

peterka1000

Member
Bez reklam
Więc ja proponuję do tego ampli Roth Oli 30 5.0 lub MA MR 4 5.0. Suba możesz dokupić do zestawu, czyli Roth KH 20 i MONITOR AUDIO MRW 10, lub coś osobnego np. JBL ES 150.

Kolego czyli mówisz że to lepsze jest od tych JBL 180 ? : Roth Audio Oli 301 - 5 lat gwarancji*Salon W-wa*Negocjuj cenę! - Planeta Dźwięku - Zapraszamy do Salonu Planeta Dźwięku,ul.Racławicka 133,Warszawa - 22 428 22 80 * 664 388 015 * stereo,kina domowe,kolumny głośnikowe,kable,słuchawki,multiroom

krzysiek1980

Active member
Bez reklam

Dla mnie lepsze, inaczej bym kupił Studio 180, ale to jest tylko moja opinia. Ile ludzi tyle gustów i nie chcę brać odpowiedzialności czy Ci się spodobają czy też nie:) Dlatego przeważnie zaleca się odsłuch. Dla mnie Roth są bardziej ułożone od Studio 180.

MKa11

New member
Szczerze mówiąc jeżeli ma być w większości do stereo to sub jest zbędny ;) Mam w tej chwili SR5006 + Dali Suite 2.8/C0.7/R0.7 i nie narzekam, w kinie się sprawdzają nieźle, może czasami przydałby się sub żeby zatrząść podłogą ale nie jest aż tak potrzebny. Proponowałbym wybrać się do jakiegoś sensownego sklepu i zrobić odsłuch SR5006 + komplet Dali Zensor (nawet bez suba).

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jezeli to ma byc porzadne KD to sub powinien byc, do stereo oczywiscie nie ma takiej potrzeby tym bardziej ze sr6006,7005(7) tutaj daje rade w tej kwesti, gorzej jezeli chcemy posluchac muzyki w 5.1 (koncerty), czy tez zwyczajnego radia (chociazby internetowego jakie ma na wyposazeniu Marantz) i "rozlozyc" dzwiek na wszystkie glosniki w jednym z trybow jakie dysponuje ampli. W takiej sytuacji sub ladnie mruczy i jak najbardziej jest przydatny.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Potarguj się troche z ceną tych kolumn, bo 5334zł to cena detaliczna i to z subem KH20 , a na tej aukcji jest sub KH2 , który powinien być z 500zł tańszy.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
ja bym się jeszcze zapytał blackninji ile by skasował za ten zestaw, czyje że parę ładnych stówek by odleciało

peterka1000

Member
Bez reklam
SR 5006 za niecałe 2200zł ? Nie wierzę że to legalna polska dystrybucja z gwarancją :>

Jaka dystrybucja by nie była , jak sprzęt nowy to ma gwarancje może np Niemiecką czyli i tak o klase pewniejszą od Polskiej popapranej . A nie jest to wydatek życiowy , więc za 2200 jak nawet się popsuje to nie jest to tak wielki ciężar ( jak np telewizor ) żeby był kłopot z odesłaniem za granice . A pozatym ten sprzęt się wogóle nie psuje praktycznie bo nie ma co się tam popsuć jak użytkownik sam oczywiście nie pomoże jakimś zwarciem czy czymś takim . Kumpel ma Maranza już chyba z 20 lat i dalej śmiga aż miło .

peterka1000

Member
Bez reklam
Potarguj się troche z ceną tych kolumn, bo 5334zł to cena detaliczna i to z subem KH20 , a na tej aukcji jest sub KH2 , który powinien być z 500zł tańszy.

Ja dałem tylko poglądowego linka . I tak jak kupie to w Rzeszowie obok siebie . Pozatym będe kupował dopiero za jakieś 3 miechy bo będe malował pokój i już na nowe chce to wstawić . A wtedy zapewne już cena spadnie . Jedynie teraz kupie Maranza żeby na słuchaweczkach przynajmniej zażyć rozkoszy słuchania :) .

Do góry