Dołączyłem do szczęśliwego bądź też nie (zbyt wcześnie aby jednoznacznie stwierdzić) grona posiadaczy tego tunera. Jak na razie to parę rzeczy mnie wkurza, a mianowicie:
- po podłączeniu do sieci tuner startuje i pozostaje w trybie aktywności zamiast przejść do trybu czuwania i jak na razie nie znalazłem odpowiedniej opcji żeby to zmienić (nie mam na stałe podłączonego sprzętu do sieci elektrycznej, gdy nie używam to przełączam listwę zasilającą na off)
- wątpliwa współpraca tunera z modułem CAM c. polsatu (tak mi sie przynajmniej wydaje), objawia się to tym że na wszystkich kanałach HD z pakietu CP jest totalny rozp... zamiast obrazu i wątpię żeby nagle coś się stało z jakością sygnału.
- brak sygnalizatora pomocnego przy ustawianiu anteny.
Zadowolony jestem na razie z rozbudowanych funkcji hdmi CEC.
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale w instrukcji szybkiego montażu napisane jest, że przy użyciu pojedynczego kable satelitarnego należy podłączyć go do LNB2, natomiast w instrukcji rozszerzonej że do LNB1. To gdzie należy w końcu go podłączyć? Różnicy między jednym a drugim podłączeniem nie zauważyłem.