vt30 czy gt50

mexik

New member
Witam,
Tacie mam kupoic plazme i obecnie w promocji w saurnie sa
42vt30 za 2900
42gt50 za 3350
Oierwszy starszy alke ma 2 pary okularopw w komplecie. Frugi wiecej bajerow i podobno lepsza matryce. Wydaje mi sie ze wiecej migotaniqa w niej widzialem :(
Ktora byscie kupili i dlaczego??

mexik

New member
Dzis bylem w sklepie i staly obok siebie vt50 i gt60. W gt 60 w jasnych scenach zdecydowanie widze grania i kolega stojacy obok tez je widzial wiec wole wziasc vt 50 bo tam obraz miodzio. gt60 czy 50 maja te sama matryce mim zdaniem gorsza chodz bardziej jaskrawa ale jakbym chcial wzial jaskrawy tv to bym wzial leda :)

mexik

New member
No nie ma to jak oceniać na niewiadomych ustawieniach ;) . Ale już wybrałeś i ciesz się z wyboru.
Bawilem sie pilotem i zmienialem ustawienia. Oczywiscie na inne innyvch dynamicze mnie bylo widac ale i tak ja widzialem te drgania. Ogolnie lepiej tzn jasniej swieca modele z nowa matryca czyli od st 50 i tego roczne edycje ale mi mnie podchodzily tzn mnie podchodzily. Wedlug wytycznych forumowiczow i recenzentow to nowsze modele sa duzo lepsze. Najwazniejsze to aby uzytkownik byl zadowolony wiec gratuluje udanego zakupu

mexik

New member
Zwrocilem vt30 gdyz nie wspołgral z moim modulem do TNK. tzn wczytywal programy poczym po 0k 1 kanaly sie blokowaly. Czy to wada modulu, egz to juz nie wiem.
Zauwazylem efekt teczy RGE w tym modelu dosc denerwujacy dla mnie. Tylko ja z rodziny go widzialem co prawda im tego nie pokazywalem bolepiej cieszyc sie obrazem i tkwić w cudownej niewiedzy. :) Teraz znow mysle o gt 50 bo nowa technologia wiec moze i modul bedzie dzialal a moze to byla wada mojego egz. tak wiec jakie sa wasze spostrzezenia.
Czy ktos z was porownywal te 2 modele w uzyciu jak tak to jakie sa wrazenia?

Do góry