Wczoraj miałem wreszcie trochę czasu, żeby zobaczyć ten cały VOD onet dodany przez LG. I muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony przez LG, co nie zdarzyło się już dość dawno

. Aplikacja wczoraj wieczorem śmigała bez żadnych zacięć/problemów. Problemy były tylko z samą instalcją, ale to ostatnio dość często te "lgapps" działa jakby chciało a nie mogło - ekrany z listą dostępnych aplikacji ładują się kilkanaście sekund, a czasem i tak kończy się to błędem 404. I nie jest to problem łącza u mnie - wygląda na to że raczej po stronie serwera, który nie daje rady.
Ale wracając do tematu - po zainstalowaniu VOD onet nie sprawił żadnego problemu. Wszystko, co chciałem włączyć działało od razu i bez zacięć. Jestem też pozytywnie zaskoczony jakością materiału, może dlatego że testowałem to na dość nowych materiałach (Czas honoru, komisarz Alex, Tomasz Lis na żywo), ale przy ustawieniu jakości HD obraz jak na mój gust bez zastrzeżeń. I nie miałem żadnych przycięć, buforowania itp. Jednym słowem zupełnie po cichu dodano nową aplikację, która może się spotkać ze sporym zainteresowaniem użytkowników tv LG (przynajmniej tak można wnioskować czytając posty pomstujące na "smarttv" LG i jego braki). Można? Jak widać jednak tak.
I jeszcze na koniec o zawartości VOD Onet - byłem trochę zdziwiony, bo wydawało mi się że onet jest jakoś powiązany z tvn (ale może nie jestem na czasie), a tymczasem zawartość to głównie materiały tvp (przynajmniej jeśli chodzi o seriale). Czyli coś ala tvp player - od razu napiszę że nie wiem co jest w vod tvp, bo nie korzystam, ale te vod onet wydaje się być mocno związane z tvp.