VideoOnDemand, darmowe na AnixeHD - część 1

Gucio50

New member
Bez reklam
Informacje o tym VOD-Free znalazłem na SatKurier.pl gdzie był adres vod.anixehd.tv

Są tam filmy, ktore mozna kupować, część jest bezpłatna w tym parę HD
Działa to podobno od 1 lipca 2007

Podstawowa, dla mnie trudnosć, to to że witryna prowadzona jest po niemiecku, z angielskim radziłbym sobie lepiej.

1. Nalezy sie zarejestrować. Procedura jest dość podobna do rejestracji tutaj na HDTV. :-D Dostaniecie e-maila potwierdzajacego zgłoszenie oraz hasło.

2. Po zalogowaniu sie i wybraniu VOD na stronie głównej zobaczymy miedzy innymi, w menu, Free VOD i Free HD-VOD.

3. Teraz możemy juz pobierać filmy, ale nie tak od razu.
Po wybraniu filmy, najlepiej przez opcję, otwórz w nowym oknie
nalezy
- a nacisnać na link na dole formatki np 6MBit WMV 16zu9 obok zielonego klawisza z ceną filmu lub napisem Kostenloss. I nic się nie dzieje

- b nacisnąć napis, parę mm powyzej: "Zu ihrem warenkorb" a tam link "zahlen" czyli płacę. Poniważ cena wybranego przezemnie filmu wynosi 0 euro, zapala się download manager.

TERAZ uwaga!:confused:
Zapali się popupowe okienko które między innymi zarząda instalacji Runtime Java z Sun Microsystem, niezbędnego do obsługi DownLoadManagera. Niespecjalnie mi sie to podoba, ale pracuję na maszynie wirtualnej, jak to zwykle kiedy "jestem w internecie" co oznacza że po jej zamknieciu w kompie moim nie pozostanie po tych Javach ani sladu.

Uwaga2! Wszystkim kolegom poecam pracę "w internecie" na maszynie wirtualnej. Po zakończeniu w komie/w windows nie pozostają żadne ślady. Czysto i higienicznie :p

- c Teraz mozemy nacisnąć klawisz pobierania "Auswahlen"
Zapala się browser folderów i wskazujemy gdzie zapisac filmik ze Stallonem, ja akurat taki wybrałem o wielkości 6649MBajtów :eek:

Co dalej nie wiem, bo "się zciaga". Oczywiście stuknąłem myszka plik i zapaliło mo się okienko informujące o prawach autorskich, licencji i zapytało o hasło. A więc coś się dzieje :confused: :D :)

Koniec części 1, ciąg dalszy nastąpi :krol:

Ostatnia edycja:

Gucio50

New member
Bez reklam
Gucio50 napisał:
Koniec części 1, ciąg dalszy nastąpi :krol:

Film pobierał się 3 godziny. Mam niezłe łącze internetowe. Nawet jak ktoś ma gorsze to mozna zasysać np w nocy albo jak sie idzie do pracy.

Mam 4 wiadomosci dla Was. Czwarta niedobra. :(

1. To działa, filmy dają się pobierać.

2. Odtwarzanie, za pomocą Windows Media Player-a, wymaga potwierdzenia hasła użytkownika i zalogowanie sie trakcie odtwarzania.
Nie ma problemu, wyskakuje odpowiednie okienko.

3. Komputer nie moze być byle jaki. Ja testowałem na PIV 3GHz, 4GB Ram karta Video Radeon 9550 128 MB.
Ten komputer się nie nadaje, obraz zatrzymyje się i sceny skaczą. Widać procek i karta "nie wyrabiają się". Nie sprawdzałen na Core Duo 2 bo patrz wiadomość 4-ta.

4. Flm jest zdubbingowany po niemiecku. Johny Deep gra indianina/metysa i gada "danke szejn". Ochyda.
Nie lubie tego języka, pewnie dlatego że go nieznam. Dla mnie to bariera nie do przebycia.

Nie lubie też ogladać filmów na komputerze, a jest to niezbedny warunek, niema jak zalogować sie odtwarzaczem Blu-Ray. Mozliwe że "narazie"

Tak więc Anixe VOD jest raczej nie dla mnie.

Ale, technologia jest na rynku. Więc pewnie niedługi jest czas, gdy ktoś zrobi taka usługę dla polaków. O ile znajdą sie pieniadze, czyli chetni do zapłacenia za filmy z internetu.

Przy powszechnym piractwie, moze być z tym problem.
Pytałem "chłopaków na ulicy" kiedy ostatni raz byli w kinie. Oni ma tak.

"W kinie??? A poco wujek mamy chodzić do kina. Wszystkie filmy mamy w sieci osiedlowej, na pół roku przed kinami. Z lektorem lub napisami. Za free. Takiego mamy ISP-a na naszym osiedlu, że "wystawił" filmy, nie trzeba żadnych eMuli czy Donkeyów.

To może być problem. Nawet jak ktoś pokusi się na podobną usługę jak AnixeHD to moze upaść z braku klientów.

Filmy z anixe mozna odtwarzać przez 24 godziny od wniesienia opłaty.
Po tym czasie trzeba znowu zapłacić. Nie wiem co się dzieje z filmami za 0 euro. Spróbuję za 2 dni zobaczyć tego Deppa i Marlona Brando ale tylko dla zgłębienia tematu. :roll:

Ze wzgledu na barierę językową, szkoda ze nia ma do wyboru wersji oryginalnej, AnixeHD VOE jest nie dla mnie.

Ostatnia edycja:

irekon

New member
anixehdtv

Witam!
Ja te filmy odtwarzam na PIV 1,6 GHz RAM 512 MB i chodzą bez najmniejszych problemów, ale teraz ściągam "Blade" a to już jest HD VOD...

Gucio50

New member
Bez reklam
irekon napisał:
Witam!
Ja te filmy odtwarzam na PIV 1,6 GHz RAM 512 MB i chodzą bez najmniejszych problemów, ale teraz ściągam "Blade" a to już jest HD VOD...

To cieszę się, dla mnie język niemiecki jest barierą nie do przebycia.
:(

Do góry