Valerion Visionmaster Pro 2 - Projektor Laserowy, Który Zawstydza Konkurencję w 2025 Roku
Spis treści
- Wstęp
- Specyfikacja techniczna
- Jakość obrazu i gaming
- System audio
- Funkcjonalność smart
- Porównanie z konkurencją
- Zalety i wady
- Werdykt końcowy
Wstęp
Szukasz projektora do kina domowego, który nie zmusi cię do sprzedaży drugiej nerki? A może zastanawiasz się, czy w 2025 roku warto jeszcze inwestować w projektor, gdy telewizory stają się coraz większe i tańsze? Witaj w jedynej obecnie polskiej recenzji Valerion Visionmaster Pro 2, projektora, który sprawia, że mój sąsiad z jego nowym 75-calowym "premium" telewizorem właśnie rozważa przeprowadzkę.
View attachment 27261
W świecie, gdzie projektor 4K często kosztuje tyle co używany samochód, ten model udowadnia, że można mieć wysoką jakość bez hipoteki na trzecie pokolenie. Po dwóch miesiącach intensywnych testów, dziesiątkach godzin filmów, niezliczonych walkach z przeciwnikami asasynów i maratonie wszystkich sezonów "Gry o Tron" (tak, włącznie z ostatnim sezonem - ktoś musiał się poświęcić), mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że ten projektor to nie kolejny chiński cud technologii, który obiecuje złote góry a dostarcza kopczyki kreta - to poważny gracz w świecie projektorów, który może konkurować z urządzeniami kosztującymi znacznie więcej. I nie, nie jestem spokrewniony z nikim z firmy Valerion, choć po tym, jak zobaczyłem jakość obrazu, rozważałem adopcję przez ich dział R&D.
Specyfikacja producenta:
Cecha | Specyfikacja |
---|---|
Technologia wyświetlania | 1 x 0,47" DMD DLP Chip, HDTV 16/9 Ti Digital Light Processing Chip |
Jasność | 3000 ISO lumenów (około 2400 ANSI lumenów) |
Kontrast | 15 000:1 |
Rozdzielczość | UHD (4K2K) 3840 x 2160 |
Źródło światła | RGB Laser |
Żywotność źródła światła | 25 000 godzin |
Zakres zoomu | 1,67x powered zoom |
Odległość projekcji | 0,9–1,5:1 |
Funkcje Smart TV | Google TV, AirPlay 2, Alexa, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2 |
Wejścia HDMI | 2x HDMI 2.1, HDMI 2.0 (eARC) |
Porty USB | USB-A 2.0, USB-A 3.0 |
Audio | 2 x 12W DTS Virtual:X, S/PDIF, Audio Mini Jack out |
Sieć | RJ45, Wi-Fi 6e |
Bluetooth | Bluetooth 5.2 |
Funkcje dodatkowe | Filmmaker Mode (24 FPS & 48 FPS), Dolby Vision, Dynamic Tone Mapping, Auto Screen Fit, Works with Google Home, Works with Apple Homekit, Device control with Alexa, Control 4, MEMC |
Input lag | 4 ms przy 1080P@240Hz, 8 ms przy 1080P@120Hz, 15 ms przy 4K@60Hz |
Cały artykuł pod tym linkiem: Valerion Visionmaster Pro 2 - recenzja | test | opinie - Projektor Laserowy, Który Zawstydza....
Ostatnio edytowane przez moderatora: