Używany amplituner do ~3000zł

Tomekk1990

New member
Cześć wszystkim,

to mój pierwszy post więc witam serdecznie i od razu mam do Was pytanie.
Sprzedałem właśnie długo używanego już klocka Technicsa SA-AX7 wraz z Tonsilami Scherzo 350.
Na razie zamówione mam kolumny Klipsch RF-62, tu wiedziałem dokładnie czego szukam,
teraz pozostał wybór amplitunera. Klipsche odsłuchiwałem na Onkyo TX-NR905, niby wszystko pięknie,
ale naczytałem się, że może jednak znajdzie się lepszy sprzęt (choć od poprzedniego zestawu chyba wszystko będzie lepsze :roll: ).

Tak jak w temacie - szukam sprzętu używanego, ok 3000zł, jak trzeba to powiedzmy, że do 3500 można dołożyć. Kino i muzyka to 70/30, zależy mi na dobrym upscalerze do 1080p. Lubię brzmienie z mocnym dołem i szczegółową, ale nie kłującą w uszy górą. Słucham rocka, trochę alternatywnej i rapu, nieco rzadziej jakiś radiowy pop, a pokój ma ok 24m2. Jako, że zestaw Technicsa wymieniam cały, więc sprzęt nie ma ograniczeń co do producenta. Licytowałem właśnie Onkyo TX-NR906, jednak na razie mam max 2000zł więc skazany byłem na porażkę, ale mam nadzieję, że po dyskusji przestanę żałować przegranej :)

I

irek6311

Guest
Licytuj wysokie modele Yamaha lub Denon warte każdej złotówki na nie wydanej ,
~ 3tyś zł można wyrwać naprawdę ambitny sprzęt na Allegro ale trzeba trochę czasu tam spędzić .

myty

New member
Chłopie za trzy z hakiem to może uda ci sie wyrwać u blackninja Denon X-4000. To nowy sprzęt, poczytaj, spełni twoje oczekiwania.
pozdrawiam myty

I

irek6311

Guest
Też proponuję pomyśleć nad zakupem Denon AVR X4000 :idea:
promocja teraz a amplituner bardzo dobry i gwarancja jest co bezcenne w razie usterki .

Tomekk1990

New member
Dzięki za podpowiedzi, fajnie, że są spójne, przynajmniej człowiek nie głupieje :) Wczoraj w polocie emocji dodałem od siebie te 500zł, jednak chyba górna granica to te 3000zł (na więcej kobieta nie pozwoli :oops: ). Widzę, że to całkiem nowość, obcowaliście już z tym sprzętem czy po prostu z racji wysokości modelu już jest godny polecenia?

Sam przyznam, że rozmyślałem między HK (z tego co wyczytałem mają najbardziej odpowiadający mi dół) a Onkyo, Denona nie brałem pod uwagę, a ten model rzeczywiście wygląda muskularnie po danych, jedynie ta cena już raczej nie do zdobycia, tym bardziej, że jak pisałem na razie mam tylko 2k :sad: więc jeszcze czeka mnie składanie...

Czekam na dalsze sugestie i dzięki jeszcze raz za dotychczasowe :arrow:

Rafal7

Banned
Na allegro jestem denon 4311 za 3300 zł z wystawy z salonu. co prawda debiut miał trzy lata temu ale wart uwagi. Chyba że interesują Cię nowsze modele z bajerkami.

I

irek6311

Guest
Udany model od RX-A830 Aventage < nowy ~ 3tyś zł (używany możesz wyhaczyć dużo taniej na Allegro) ,
amplituner gra żywo i bas dobrze prezentuje ,
poszukać w sklepie i posłuchać Tomekk1990 .

Tomekk1990

New member
Z bajerów (jeśli można to tak nazwać) to interesuje mnie tylko upscale. Tutaj jeszcze jedno pytanie, X4000 ma upscale do 4k, TV FullHD będzie z tym kompatybilny? No i oczywiście wszystkie obowiązujące dekodery :)

Nie mam dużego odniesienia, jak mają się sprzęty które polecacie do Onkyo 905/906? Bo mojego staruszka Technicsa domyślam się, że deklasują...?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dekodery ma na pewno wszystkie obowiazujace i mysle ze upscale do 4k rowniez. wszystko kwestia czy wolisz starszy jakis model a wyzszy jesli chodzi o klase czy tez wolisz nowy amplituner a slabszy..

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Tomekk1990

New member
Zdecydowanie opcja pierwsza, gdybym miał tylko teraz te trzy klocki to bym się chyba nie zastanawiał... Denon, którego polecaliście raczej poza zasięgiem, a co z X3000? Zakup jak coś poMatki Boskiej Pieniężnej ;) mam nadzieję, że będzie coś ciekawego wtedy na alle...

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Forumowicz armanig miał do sprzedania swojego Marantza 7005 w kolorze srebrnym. Napisz do Niego może się dogadacie.

mors111

Active member
Bez reklam

Tomekk1990

New member
Zestaw faktycznie wygląda imponująco, gratuluję!

Bez urazy dla użytkowników Marantza, ale ten styl zupełnie mi nie leży, zwłaszcza patrząc na foto wyświetlacz chowany za klapką wydaje się być mało wygodny do użytkowania:?: Na chwilę obecną mam nadzieję, że dozbieram na tego Onkyo, zanim się sprzeda ;) Z konwerterem widziałem, a taki z odpowiednią mocą to kolejne 300zł...

Im dłużej się czeka tym większy mętlik w głowie :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jestem ciekawy jak wyglada sprawa z tym transformatorem, w sensie koszt porzadnego.
Pomijajac juz ten temat, troche obawialbym sie tego zakupu. Popros o jakas pisemna gwarancje rozruchowa, to nie sa male pieniadze.

dyrooo

New member
Denon x-4000 zbiera bardzo pochlebne opinie. Szczególe system kalibracji podobno potrafi zdziałać cuda. Trochę tańszy będzie model z poprzedniej serii 3313. Również zacny sprzęt.
Moim zdaniem Tomekk1990 powinieneś zastanowić się nad amplitunerem z najnowszymi kodekami. Z tego co napisałeś wnioskuję,że nie często zmieniasz sprzęt a obraz 4K za 2 lata będzie pewnie standardem i amplituner dalej będzie spełniał wszystkie wymagania. A ewentualna sprzedaż na pewno będzie łatwiejsza.

http://www.hdtv.com.pl/forum/members/tomekk1990.html

CORTEZ

New member
Powiem krótko: po przesiadce ze starej Yamahy na AVR-X4000 kolumny B&W jakby ktoś pierwszy raz uruchomił, usłyszałem wreszcie 2 (dotychczas chyba nieużywane głośniki średniotonowe), w porównaniu z.... nie przepraszam, nie ma sensu porównywać, Denon miażdży :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pioneer LX87, albo nie... Susano polecam.
Tak na poważnie, kolego Ratownik, polecasz ampli który w Polandi kosztuje (używany) ponad 5tys, a Tomek ma do wydania 3500zl, to chyba mała różnica, co? ;) To nie USA, bo tam to używki 1/3 tego co u nas, ale zejdzmy na ziemie, bo sie wszyscy nerwicy nabawimy.

Do góry