Uwaga, uwaga nadchodzę - Philips Android TV 48PFS8109/12 . To będzie hit sezonu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips prezentuje pierwszy na rynku Android TV, czyli telewizor 48PFS8109/12.

48pfs8109.jpg

Philips w serii PFS8109/12 posiadać będzie dwa modele, czyli 48" i 55".
Jest to seria o rozdzielczości Full HD (1920 x 1080) i jako pierwszy na rynku posiada Android Smart TV. Posiada również : 3D aktywne, technologie poprawy jakości obrazu - Pixel Ultra HD, zapewniając szczegółowy obraz. Ma również odświeżanie 800Hz PMR, Micro dimming co daje obraz o większej ostrości .

001_hdtv-ces-2014137.jpg

Jak widzicie w górnej części mamy podział na sześć głównych obszarów:
- teraz w TV
- programy
- aplikacje
- on line TV
- VOD
- źródła

http://www.hdtv.com.pl/forum/ces-20...ad-ze-scottem-housley-z-philips-tpvision.html

Telewizory wyposażone są w Quad Core do szybkiej obsługi Android Smart TV.
Inteligentne telewizory oferują szeroki wachlarz możliwości : gry, aplikacji , rozrywki.

007_hdtv-ces-2014143.jpg
Telewizor posiada wbudowane DLNA i WiFi, a także cztery złącza HDMI oraz trzy wejścia USB.
Możesz nagrywać wideo za pośrednictwem funkcji PVR. Pierwszy raz Philips zamontował dwa tunery, dzięki czemu można oglądać jeden kanał, a nagrywać inny.
Zawiera dwa aktywne okulary 3D, DVB-T2/C/S2 tuner MPEG4.
Dopełnieniem jest jak zawsze Ambilight - tym razem poczwórny i kamera Skype.

Dostępność maj 2014.

Karpaj

New member
Bez reklam
Na zdjęciu ambilight jest trójstronny? :>

Poza tym kolejny pomysł na tak badziewne nóżki, które zajmują cały blat - a mało kto ma tyle miejsca, biorąć pod uwagę szarokość tv w dużych rozmiarach. Że też nikt nie wpadnie na pomysł, że normalna nóżka po środku jest najbardziej użyteczna? :>

kacperhq

New member
Cena nie najgorsza jak za 48'' ( 1689eu ), ciekawe jak będzie z jakością, no i przydało by się coś większego niż 55'' (oczywiście w rozsądnej cenie) bo 3 raz wymieniać na ta sama wielkość to bez sensu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Teraz taka moa na podstawki i widzę we wszystkich firmach.
Szczęście, że większość już wiesza telewizory na ścianę.

accu

New member
Bez reklam
Na zdjęciu ambilight jest trójstronny? :>

Poza tym kolejny pomysł na tak badziewne nóżki, które zajmują cały blat - a mało kto ma tyle miejsca, biorąć pod uwagę szarokość tv w dużych rozmiarach. Że też nikt nie wpadnie na pomysł, że normalna nóżka po środku jest najbardziej użyteczna? :>

Witam uprzejmie,
Podzielam Twój pogląd na temat dwóch podstawek . Nie ma tematu , jeśli zawiesza się telewizor na
wieszaku na ścianie .
Z tego co na blogu niemieckim piszą , będzie 4- stronny Ambilight taki sam jak w 2013 r. w modelu Philips 60PFL8708S . (tzw. pryzmat przy użyciu technologii centralnych dwóch rzędów diod LED Ambilight usytuowanych poziomo wzdłuż
po środka tylnej ścianki obudowy telewizora )Jeszcze jest przecież wersja Philips 48PFS8509 i 55".
Pożyjemy , zobaczymy jak to będzie .

Pozdrawiam ,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

omot

Member
Pożyjemy, zobaczymy na ile elastyczny to będzie android
zwłaszcza w kwestiach zwiazanych z :

1) Root'owaniem systemu
2) Mozliwością instalacji wlasnych aplikacji, a nie tylko tych
ktore TP Vision nam pozwoli.
3) Stabilnością systemu
4) Czy bedzie miec funkcje budzenia ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ilość wersji kolorystycznych jeszcze nie podana.
W serii 7009 miały być a są cztery, więc jeszcze za wcześnie deliberować.

bluray

Banned
Bo chyba już mineła moda na wieszanie na ścianie !
Ja tak miałem.
Później odkryłem, że TV pożna wieszać na żyłkach do wędkowania pod sufit bez kosztów na firmowe wieszaki. Dwie śruby w strop z hakiem i po temacie.

"Młodzi" chcą kryć w ścianach okablowanie.
To modne i takie estetyczne.

Weteran pisze:
Jak chcemy iść za innowacjami to nie da się zaprojektować okablowania na najbliższe 5 lat bez przyszłej, totalnej modyfikacji w ścianach.
Np. Ile to kabli ma iść do PVR via satelita i DBV-T ?
A zasilanie systemu LTE ?
A zasilanie konwertera SAT ?

Kupujemy więc jakiś mebelek kryjący naszą "kablo-logię"
Najlepiej w kolorze pod małżonkę.

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bo chyba już mineła moda na wieszanie na ścianie !
Ja tak miałem.
Później odkryłem, że TV pożna wieszać na żyłkach do wędkowania pod sufit bez kosztów na firmowe wieszaki. Dwie śruby w strop z hakiem i po temacie.

"Młodzi" chcą kryć w ścianach okablowanie.
To modne i takie estetyczne.

Weteran pisze:
Jak chcemy iść za innowacjami to nie da się zaprojektować okablowania na najbliższe 5 lat bez przyszłej, totalnej modyfikacji w ścianach.
Np. Ile to kabli ma iść do PVR via satelita i DBV-T ?
A zasilanie systemu LTE ?
A zasilanie konwertera SAT ?

Kupujemy więc jakiś mebelek kryjący naszą "kablo-logię"
Najlepiej w kolorze pod małżonkę.
A ja powiesiłem TV ze względu na wolne miejsce na szafce i mogłem wszystko pomieścić w sensownej konfiguracji:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czy modne wieszanie tv, to nie wiem. Nigdy o tym nie myslalem. Sam mam obecnie na stojaku, tradycyjnie, ale tak jak pisze Foxu, wiecej miejsca na dole + wieksza estetyka. Kablami w sumie tez bym sie nie przejmowal.
U nas jest o tyle problem, ze musimy kuc, a juz np. w Stanach, maja wszedzie plyty G/K do tego specjalne peszle na kable, kilka chwil i koryto zrobione.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
No ja sobie nie wyobrażam stojącego TV u siebie, zajmuje cały stolik, a gdzie u mnie wyląduje central, konsola. Reszta upchnięta w półkę, ale niech dojdzie jeszcze wzmak jakiś CD czy DAC i koniec pozamiatane hehe. No i wiszący TV jakoś jest mniej dostępny dla dzieci czy niefortunne upadki kogoś lub czegoś.
Armanig z tym się pewnie nie zgodzi że bezpieczniej, bo się boi że ten jego klocek ścianę wyburzy hehe:D. Będzie tak wymieniał na większe to i wzmocnienie stolika wskazane:D

WiTT

New member
Bez reklam
A da się tak podwiesić do sufitu każdy TV? Bardzo mnie to zaintrygowało, ja też poproszę o fotki i szczegóły :)

Do góry