Uszkodzony film na bluray?

Whiplash

New member
Bez reklam
Ja nie wiem jak masz sprawdzic i po co? Powiedzialem tylko jakie ja mialem problemy z BD Pioneer'a ktory tez zacinal plytki blu ray po kilku minutach odczytu. Niech kolega sprawdzi na innej plycie BD czy to wina prometeusza czy playera

gerus6

Active member
Bez reklam
Ale glupstwa opowiadacie, to jak ktos ma blu ray z 2010 roku to teraz nie odczyta nowych plyt bo firmware nie ma aktualizacji? Kolego, a masz inne blu ray ? Bo pamietam mialem Pioneer BDP 140 i plytki blu ray po wlaczeniu po 2-3 min sie zacinaly na chwile i wymiana czytnika nie pomagala. Podobno Pioneer tak ma.
Podobno Pioneer tak nie ma, to są dopiero bzdury, mam Pioneer bdp 51fd i Pioneer bdp 440 i jakoś nic mi się nie zacina, do Pioneer bdp 51fd właśnie jest dostępne nowe firmware (mam odtwarzacz 5 lat)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak widac, sprawa nie dotyczy tylko Pionieera, a takze: Sony, Samsunga, czy tez PS3. Powyzej wkleilem naglowki z pierwszych lepszych linkow.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Z tego co pamiętam to nie jest tylko problem blu-ray ,z odtwarzaczami dvd było podobnie .Ja miałem inny problem u mnie blu -ray nie chciał odtworzyć singla Pauli Abdul (w ogóle nie wczytał płyty )sprawdzałem na innych urządzeniach i normalnie odtwarzało

maniekn274

New member
Bez reklam
Whiplash, tego dokladnie nie wiemy, sprawdzi sie to sie bedzie wiedziec.
Tymczasem wystarczy wstukac w googla:
https://www.google.pl/#q=prometheus+blu+ray+playback+problems&safe=off

Pierwsze lepsze naglowki:
"Prometheus BluRay playback problems on Sony BDPS760"
"Fault prometheus bluray?"
"Why doesn't the movie Prometheus play on my blu-ray or dvd player?"
"Prometheus ps3 bluray problems"
"My Prometheus Blu ray won't play but all my other Blu rays play no problem"
"Samsung will not play Prometheus Blueray"

Sprawa jak widac jest/byla grubsza

Ja oczywiscie sprawdze, tylko jak mam to uczynic? Mam na kazdym playerze ogladac 25min i czekac az sie zawiesi, czy co? :D
A co masz kurde innego do roboty-he he włącz i czekaj aż się zawiesi ha ha ha:lol:

collider

New member
Bez reklam
Podobno Pioneer tak nie ma, to są dopiero bzdury, mam Pioneer bdp 51fd i Pioneer bdp 440 i jakoś nic mi się nie zacina, do Pioneer bdp 51fd właśnie jest dostępne nowe firmware (mam odtwarzacz 5 lat)

Do proby z Prometeuszem, tez nie mialem najmniejszych problemow. Wiec chyba z tymi Pioneerami nie jest tak zle.

gerus6

Active member
Bez reklam
Nie tylko do mojego. Chyba są ze cztery bez aktualnego update. Jeśli nie wierzysz to zawsze możesz sprawdzić na oficjalnej stronie Pioneera. Zachęcam do lektury :)
Poczytaj na stronie HDTV o firmware z Chin do bdp450, może też do 430 będą mieli :)

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
Skoro sa problemy w innych czytnikach to raczej ni jest to problem pioneera. Ja bym sie obawial ladowac jakis chinski soft..
Ja na pionku BD sie przejechalem i nie chce ich znac. Jak mowie mam 8 BD i kazda plyta zacinala sie po 2-3 min odczytu, po czym slychac bylo jak naped zaczyna mielic i zaczynalo grac. Wymiana na inna sztuke nie pomagala, wrocilem do Panasonica i nie zaluje ;)

collider

New member
Bez reklam
Skoro sa problemy w innych czytnikach to raczej ni jest to problem pioneera. Ja bym sie obawial ladowac jakis chinski soft..
Ja na pionku BD sie przejechalem i nie chce ich znac. Jak mowie mam 8 BD i kazda plyta zacinala sie po 2-3 min odczytu, po czym slychac bylo jak naped zaczyna mielic i zaczynalo grac. Wymiana na inna sztuke nie pomagala, wrocilem do Panasonica i nie zaluje ;)

A co to za model Pioneera byl?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A mi sie wydaje ze to jest kwestia sposobu nagrania plyty, bo jakby takim tokiem rozumowania patrzec to jakbysmy amplitunera nie z aktualizowali to np po 3 latach by nie przeczytal dzwieku na plycie a jednak czyta nawet jesli sie go nie aktualizuje. Denon np w wogole nie zaleca aktualizcji bluray, dopiero wtedy jak cos tam sie dzieje z odtwarzaczem i generalnie nie jest najlepiej wlasnie z wgrywaniem softow w denonie. Druga sprawa coraz wyzsza technika i sie rozne anomalie dzieja w naszych odtwarzaczach , chocby ten o ktorym kiedys pisalem odnosnie sposobu zasilania w bluray denona 3313... czego nie potrafie zrozumiec a jednak jest tak a nie inaczej...i mysle ze oni sami nie maja pomyslu dlaczego tak sie dzieje... A filmy mysle ze moga byc roznie nagrywane i stad tez sie dzieje ze jedne odtwarzacze czytaja a inne nie moga danego filmu odczytac...

Do góry