uszkodzony dysk w PANASONICu DMR-EH60 (po gwar)

M4ciek

New member
Witam,

jestem postawiony przed takim oto problemem - padła mi nagrywarka dvd z dyskiem twardym PANASONIC DMR-EH60 (czyli dysk 200GB, model bez HDMI, bez div-xów, bez usb i wszystkich innych bajerów);
ponieważ sprzęt mam od lutego 2006, jest już po gwarancji...
oddałem ją jednak do sklepu w którym dokonałem zakupu, a ten do serwisu i się okazało, że koszt wymiany dysku to ... 850zł!
aż mi się wierzyć nie chciało, jeśli 2x większy dysk to wydatek nawet nie połowy tej kwoty, a 200tka to wydatek 150 zł (ale liczę robociznę/soft) - luz, może niech to będzie i 2x tyle, ale cena stanowiąca 75% nowej to po prostu zdzierstwo!

czy jest jakaś szansa by zmniejszyć wydatek ratując sprzęt? myślałem o czymś takim żeby kupić nowy dysk i na niego sklonować ten uszkodzony (np. Acronisem); chodzi mi o to by skopiować na taki cały system plików (bo to chyba nie jest żaden format czysto komputerowy); objaw uszkodzenia to nagminne pojawianie się informacji "Disk error" czy "error occurred" już nie pamiętam, z jedyną możliwością ENTERa po czym nagrywara się resetowała i przy próbie nagrania czegokolwiek ponownie wyskakiwał ten błąd... i tak wkoło...

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Kup nowy dysk najlepiej taki sam, wsadź i odpal :) Ostatnio zmienialiśmy i działa. Jak nie zadziała to mała strata 150zł.

Do góry