Witam Panowie. Mam takie pytanko - czy ktokolwiek z was ustawial swój system bez kalibracji "na słuch" ? W moim przypadku kalibracja nie sprawdziła się kompletnie, nie wiem z czego to wynika ale nie w tym rzecz... Chce wszystko spróbować sobie sam poustawiac - najmniejszy problem to odległości, które mogą sobie po prostu zmierzyć. Jak wygląda sprawa z dalszymi ustawieniami ? Rozumiem że muszę spróbować ustawić, aby wszystkie kolumny grały "na tej samej skali głośności" - zgadza się ? Czy jeśli ściągnę sobie jakiś Sound Meter na androida będzie to powiedzmy wystarczające ? Subwoofer - ustawiając go ręcznie, jakie parametry wprowadzić ? Jakie odcięcie dla niego jak i reszty kolumn ? Czy jest jakaś "referencyjna" głośność pod która powinienem spróbować ustawić cały zestaw ? Będę wdzięczny za wszelkie porady i wskazówki - nie ukrywam że samo w sobie jest to dla mnie interesujące i liczę na fachowe porady bardziej doświadczonych kolegów
Aha, jeszcze jedno - jeśli chciałbym ustawić dwa suby - jak to wygląda w porównaniu z jednym ???