ustawienia TX-P50G20E

andrusza

New member
witam szanownych kolegow mam do was pytanko i bardzo was prosze o pomoc a wiec zakupilem Panasonica TX-P50G20E i podlaczylem go przewodem euro z cyfrowym polsatem ( nie mam HD ) i nie wiem czy obraz mam idealny jak dla mnie to troche jak by byl za ciemny taki nie zamocno wyrazny ( moze mi sie tylko tak wydaje sam juz nie wiem jaki powinien byc ) i wlasnie moje pytanie jest takie : moze mi ktos napisac po kolei jak trzeba ustawic w ustawieniach zeby miec idealnie czysty sliczny obraz ????? prosze was o porade bardzo dziekuje i pozdrawiam

soplus

Active member
Bez reklam
Zastosowanie kabla HDMI pomoże, ale przypuszczalnie tuner sat (jeśli starszy)go nie ma. A poza tym to część kanałów ma lepszą jakość (TVN) a część beznadziejną (TVP) i wiele nie zdziałasz. Zostaje HD oczywiście.

digitalus

Banned
witam szanownych kolegow mam do was pytanko i bardzo was prosze o pomoc a wiec zakupilem Panasonica TX-P50G20E i podlaczylem go przewodem euro z cyfrowym polsatem ( nie mam HD ) i nie wiem czy obraz mam idealny jak dla mnie to troche jak by byl za ciemny taki nie zamocno wyrazny ( moze mi sie tylko tak wydaje sam juz nie wiem jaki powinien byc ) i wlasnie moje pytanie jest takie : moze mi ktos napisac po kolei jak trzeba ustawic w ustawieniach zeby miec idealnie czysty sliczny obraz ????? prosze was o porade bardzo dziekuje i pozdrawiam
zalezy jaki to tuner .jesli tuner ma tylko wyjscie euro sprawdz czy jest mozliwosc zmiany wyjscia video( w menu tunera) na RGB . jesli jest ustawione na cvbs lub pal i jest opcja RGB to po zmianie powinna byc poprawa w jakosci obrazu.
jesli tuner posiada wyjscie component to podlacz przez wyjscie component ,uzyskasz lepsza jakosc obrazu.

Ostatnia edycja:
Do góry