arturek1xd
New member
Cześć,
Czy ktoś może podesłać "idealne" ustawienia jeżeli chodzi o płynność w modelu 7707?
Ustawiałem ostatnio według poradnika,
tzn.
Odpaliłem Tryb Kino,
Mam proporcje 16:9 z opcją skanuj,
"
"Ustawienie suwaka De-Blur na 10 minimalizuje smużenie, następnie możemy ustawić pożądaną płynność w filmach suwakiem De-Judder. Wedle własnych upodobań w zakresie od 0 do 10."
I teraz tak..
De-Blur mam na 10,
i kiedy De-Judder jest na 0 to obraz się zacina przy dłuższych ruchach kamerą - wcale nie jest płynny.
Prawdziwa płynność pojawia się dopiero gdy ustawię De-Judder na 6 ale kiedy ustawię go na 6 Torreto w Szybkich i Wściekłych zostawia po sobie smugę.. (latają nad jego głową takie przeźroczyste duszki)
i teraz gdzie jest złoty środek..
Bo jak na matrycę 120Hz i cenę to jednak oczekiwał bym troche więcej.
Ktoś coś pomoże?
Mam złe ustawienia czy po prostu "tak już jest" w tym modelu?
Czy ktoś może podesłać "idealne" ustawienia jeżeli chodzi o płynność w modelu 7707?
Ustawiałem ostatnio według poradnika,
tzn.
Odpaliłem Tryb Kino,
Mam proporcje 16:9 z opcją skanuj,
"
- Obraz -> Opcje obrazu -> Korekcja MPEG -> Wyłączony
- Obraz -> Opcje obrazu -> Redukcja szumów -> Wyłączony"
"Ustawienie suwaka De-Blur na 10 minimalizuje smużenie, następnie możemy ustawić pożądaną płynność w filmach suwakiem De-Judder. Wedle własnych upodobań w zakresie od 0 do 10."
I teraz tak..
De-Blur mam na 10,
i kiedy De-Judder jest na 0 to obraz się zacina przy dłuższych ruchach kamerą - wcale nie jest płynny.
Prawdziwa płynność pojawia się dopiero gdy ustawię De-Judder na 6 ale kiedy ustawię go na 6 Torreto w Szybkich i Wściekłych zostawia po sobie smugę.. (latają nad jego głową takie przeźroczyste duszki)
i teraz gdzie jest złoty środek..
Bo jak na matrycę 120Hz i cenę to jednak oczekiwał bym troche więcej.
Ktoś coś pomoże?
Mam złe ustawienia czy po prostu "tak już jest" w tym modelu?
Ostatnia edycja: