Jutro, a raczej dziś koło południa Ci wyślę.
Jak u was wyszła kalibracja? Ok czy lipa? Może się ktoś podzieli?
Ty idioto wiesz co to jest kalibracja telewizora ??? i jakim sprzętem sie to robi ? ustawienia na maila ? to ja ci moge wysłać ... :hihi::hihi::hihi:jak dla mnie kalibracja otrzymana od kiki okazała się niezadowalająca ponieważ oglądamy TV głównie za dnia i czasami wieczorkiem, jest to kalibracja typowo pod nocne seanse i dla osób cierpiących na bezsenność do oglądania TV w dzień nie nadaje się zdecydowanie więc oglądamy TV na wcześniejszych ustawieniach które sami sobie wypracowaliśmy za pomocą prób i błędów typowo pod siebie, na szczęście koszt otrzymania kalibracji 9,99 zł za mc/za subskrypcję by być niebieskim na forum był znikomy więc wielkiej straty niema ale warto było spróbować mimo porażki bo w innym przypadku byłaby niewiadoma a tak rozwiało to moje wątpliwości co do ustawień i przeświadczyło że niema wypracowanych standardów każdy musi sam uzyskać to czego oczekuje mi zajęło to dwa tygodnie zanim uzyskałem obraz który jest akceptowalny oczywiście korzystając z podstawowych korekt.
jak dla mnie kalibracja otrzymana od kiki okazała się niezadowalająca ponieważ oglądamy TV głównie za dnia i czasami wieczorkiem, jest to kalibracja typowo pod nocne seanse i dla osób cierpiących na bezsenność do oglądania TV w dzień nie nadaje się zdecydowanie więc oglądamy TV na wcześniejszych ustawieniach które sami sobie wypracowaliśmy za pomocą prób i błędów typowo pod siebie, na szczęście koszt otrzymania kalibracji 9,99 zł za mc/za subskrypcję by być niebieskim na forum był znikomy więc wielkiej straty niema ale warto było spróbować mimo porażki bo w innym przypadku byłaby niewiadoma a tak rozwiało to moje wątpliwości co do ustawień i przeświadczyło że niema wypracowanych standardów każdy musi sam uzyskać to czego oczekuje mi zajęło to dwa tygodnie zanim uzyskałem obraz który jest akceptowalny oczywiście korzystając z podstawowych korekt.