UPC - sygnał SD z DEKODERA HD

portos2

New member
na infolini technicznej UPC usłyszałem że dekoder cyfrowy HD który oferuje UPC przeskalowuje obraz SD na full HD i jeżeli telewizor będzie podłączony przez HDMI to nie ma potrzeby aby przy wyborze modelu TV zwracać uwagę jak dany model radzi sobie z sygnałem SD - CZY TO PRAWDA ?

chciałbym 50cali ogladać z 3,5 m ale głównie programy SD z UPC - martiwę sie ze przy tej wielkości i odleglości programy SD będą kiepsko wygladać

babus

Member
portos2 napisał:na infolini technicznej UPC usłyszałem że dekoder cyfrowy HD który oferuje UPC przeskalowuje obraz SD na full HD i jeżeli telewizor będzie podłączony przez HDMI to nie ma potrzeby aby przy wyborze modelu TV zwracać uwagę jak dany model radzi sobie z sygnałem SD - CZY TO PRAWDA ?

To jakieś marketingowe bzdety! Mam mediaboxa HD UPC
i przeskalowanie obrazu SD/576p/ do HD/1080i/ wcale nie polepsza obrazu, a wręcz na odwrót. Poza tym żadna platforma cyfrowa nie oferuje sygnału FULL HD. Osobiście oglądam na ustawieniach AUTO. Ogólnie kanały SD z dekodera cyfrowego są lepszej jakości niż po analogu. 50 cali z 3,5 metra będzie ok.

Ostatnia edycja:
Do góry