Subwoofery tylko przez zewnętrzne dsp.Ale audyssey, chyba nie robi żadnej euqualizacji subwoofera, tylko mierzy ustawia odległość i głośność dla niego.
Narazie zrobiłem tak jak pisałem wyżej. Pomiary odległości i głośności zostawione a sam audyssey wyłączony ale spróbuję zrobić kalibrację przez aplikację na telefon, może w weekend.Daj znać jak to ustawisz finalnie- bacznie sledze wątek bo też się czaiłem na ten procek.
Mój ma akurat, że tak powiem "wbudowaną" opcję euqualizacji dla trzech punktów ( trzy piki można zdjąć), niby nie dużo ale trzy najbardziej podbite częstotliwości można skorygować.Subwoofery tylko przez zewnętrzne dsp.
Czyli masz SVS tak jak ja. Mam 4 sztuki SB2000 2 w suficieMój ma akurat, że tak powiem "wbudowaną" opcję euqualizacji dla trzech punktów ( trzy piki można zdjąć), niby nie dużo ale trzy najbardziej podbite częstotliwości można skorygować.
Tylko trzeba najpierw kupić mikrofon i zrobić pomiary [emoji1].
Masz rację. To jest ściema jak byk. Ale jest to fajne żeby profesjonalnie skalibrować za pomocą zewnętrznego mikrofonu. Niestety nasze denony/marantze nie mają najlepszego EQAz nie chce mi sie wiezyc ze tak ladnie wyprostowalo.
Dla mnie to fejk![]()
Tak pokazuje aplikacja, ja nie mam tego jak zweryfikować.
Lolo.
Moja odpowiedź dla Ciebie i dla mnie, na pytanie, czy jest różnica między SR 7010 a AV 8005?
(Kiedyś zadaliśmy sobie takie pytanie w dyskusji,.na którymś forum)
Jest.
Jest ona wyraźnie słyszalna.