Uniwersal LCD

mareckki

New member
Witam i o rade pytam. Jaki?Cena do 3tys. pokój hm...różnie-wynajmuje. Dzis słonce ale mam rolety a za rok wielka niewiadoma??? odległość od tv(w tej chwili) 2.5-3m. w wiekszosci 2-3osoby przed ekranem. Sprzet: polsat cyfrowy(echostar z przed 2lat)-czyli to sd, tak?, dvd DV-400, X'BOX 360, kamerka HDR-UX9, + sprzet audio ale to chyba nie ma znaczenia.z Góry dzieki. PS. Moje typy to Samsung LE32/37A551 P2 ,moze 656(tylko32'', Toshiba 32R3500P aha:Nie mam zaufania do sharp'a tak wychwalanego pod niebiosy. Jakos marka ta była niby kiedys potem znikła i znowu jest( pewnie przez problemy samsunga jakis pozar czy co... ble...ble...ble...głosno mysle sorry. Pozdro

Ostatnia edycja:

mareckki

New member
Samsung

A Samsungi to be... czy jak? jaka jest przewaga tego JVC ma lepsza matryce, elektronike czy to tylko subiektywne odczucia kieruja Ten portal w ta strone. Macie testy tego sama. Teraz sa dobre ceny 551 2400,- no i 656 za 2600,-chce w przyszłym tygodniu jechac po niego. Co Ty/Wy na to? pozdro

piteron

Active member
Bez reklam
tylko i wyłącznie subiektywne odczucia
patrząc na parametry papierowe,to każdy Samsung powinien być najlepszym TV na rynku,a jak jest naprawdę to...............;)
co z tego że TV ma ogromny kontrast,jasność,i czas reakcji,skoro obraz i tak dostosowywujemy do własnych preferencji,i nie ogladamy z max nastawami,bo po prostu się nie da,no chyba że ktoś lubi częste wizyty u okulisty,co do samego czasu reakcji Samsung seri 6 ma czas na poziomie 4ms,i 100Hz,a np taki Sony W4000 8ms i 100Hz nie ma,i nie wiem jak inni,ale mi zdecydowanie bardziej przypada do gustu obraz z Sonego,jest stabilniejszy i nie taki "plastikowy" jak w Samsungu,ale oczywiście to żecz gustu i indywidualnych preferencji usera

Ostatnia edycja:

mareckki

New member
Podziekowania

Własnie tak myślałem. To zależy kto co lubi, do jakiej marki sie przyzwyczaił itd. itp.... w każdym razie dzieki wielkie. Pozdro

mareckki

New member
trafny zakup

MAM 551! Jak na razie rewelacja.X'box wymiata, kamera hd suuuper obraz jak by osoby krecone były za szybą a nie w tv(przy dobrym oświeleniu-światło dzienne) polsat cyf. zwykły(sd?) troszke lepiej niż mój crt32' oprócz paru kanałów.DVD ładne(musze popracować z ustawieniami) Na razie git. pozdro

AMD_KIller

New member
z tego co ja zauważyłem to różnice pomiędy obrazem full hd a hd ready widać dopiero przy matrycach powyżej 37 cali , więc moim zdaniem po co przepłacać i kupować 32 calowy full za ok 3000 zł jak można kupić tańszy hd ready z lepszymi parematrami ( kontrast) mam na mysli LG 32LG3000 , ostatnio ten model był testowany w PC format i zajoł pierwsze miejsce w telewizorach 32 calowych do 3000 zł powiem że to jest pierwszy telewizor LG który ma tak dobrą matryce z kontrastem 15000:1 , byłem w szoku jak to widziałem ma lepsze parametry niż samsung 32 full wiem bo porównywałem obraz w media na nich obydwu , więc moim okiem nie zauważam różnicy przy tak małych matrycach pomiędzy full a hd ready. jak się myle to prosze o poprawienie mnie bo jestem zainteresowany kupnem telewizora i wasze zdanie może być pomocne

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wow , wow
Przecież każda kompresja idzie jakimś kosztem. Zrobienie tv 32" lcd full hd to przerost formy na treścią.
Łapią się klienci jak muchy na lep . Ponieważ jakość Hd można docenić tylko przy dużych ekranach. Skalowanie Sd więc działa na niekorzyść matrycy full h, ale jak przyjdzie sąsiad i powiesz mu że masz
full hd - to rozpiera cię duma. Co z tego że widać więcej szumów - ale dusza spiewa mam full hd.
Tymczasem kupując telewizor dla własnych potrzeb - nie ogladając sie na cyferki i marketing liczy się wynik końcowy.
Najczęściej powinni sie wypowiadać Ci którzy mieli prezentacje w domu - bo mają jakiekolwiek doświadczenie , widzieli więc wiedzą.
Jeśli zostajesz ze zwykła telewizją to przeżywasz "katusze" . Dlatego do Sd są inne propozycje modeli do Hd inne. Gorzej jak trzeba iść na kompromis .
Dlatego proponujemy zawsze najczęściej wybierane modele ma prezentacjach.
Samsung jak juz sie sam przekonałeś słabo skaluje w SD , ma też gorsze formatowanie - to też juz pewnie wiesz , szczególnie jak masz platformę cyfrową. Do innych działań jest extra.
Ważne , albo najważniejsze jest ile i do czego wykorzystujesz :D
Ale u nas dominuje i jeszcze kilka dobrych lat dominować będzie sygnał SD nawet w N-ce , polsacie czy Cyfra +.

Najważnejsze że jesteś zadowolony z zakupu.

Do góry