UE65JU6000 czy UE65JU6400?

slawko_23

New member
Bez reklam
Ewentualnie JU7000. Szybsza matryca, bardziej błyszczący ekran (jak kto woli) ale lepiej gra od serii 6000. Szkoda żebyś przesiadł się na gorszy sprzęt. :)

dragon531

New member
I jak, kupiony?

Kupiony...
przyjechał w miniony wtorek...
wielkość robi wrażenie ale ...
na filmach z dysku 1080p. 10-12GB w .mkv wygląda fajnie ale mam nc+ i na TVN HD czy kilku innych delikatnie mam wrażenie iż smuży... wiem, że im większa matryca to jakośc sygnały musi być lepsza do uzyskania obrazu ale od TV za 10 koła - przy sygnale z nc+ na teoretycznym HD wymagałbym więcej...

Ale an 1080p z dysku robi wrażenie - tutaj muszę oddać iż naprawdę - plus z moim kinem domowy ... cudo...
jedyne rozczarownie to smużenie na nc+ - przykładowo ESKA TV na nc+ to masakra...
teledyski niektóre w słabej jakości wyglądają jak na TV moich rodziców kupionym 10 lat temu..

Wnioski:
taki TV na 100% ale potrzeba naprawdę dobrego sygnały - wtedy pokazuje co potrafi ale na codzienne oglądanie jeśli masz słaby sygnał to szkoda kasy....

aktualnie wymieniam też kable od talerza do dekodera aby uzyskać mocniejszy sygnał - aktualnie mam ok 55-60% - może to coś poprawi..

Co lepsze, jeśli JU7000 tak wygląda to nawet nie chcę sobie wyobrażać jak wyglądałby obraz na 65JU6400 skoro mam siedzi 60Hz matryca...

mafia35

New member
Bez reklam
Jeśli smuży na tvn hd to wyłącz "czysty obraz cyfrowy" i "redukcję zaklóceń mpeg. Dodatkowo motion plus na użytkownika w ustawieniu 10/6.
Ten 65JU6000 nie ma przypadkien matrycy 60hz?

Na 99% wymiana przy satelicie nic Ci nie da oprócz stabilniejszego sygnału w złą pogodę. Lepiej zainwestować w większą antenę min. 100cm
Wysłane z mojego SM-G900F

dragon531

New member
Jeśli smuży na tvn hd to wyłącz "czysty obraz cyfrowy" i "redukcję zaklóceń mpeg. Dodatkowo motion plus na użytkownika w ustawieniu 10/6.

Na 99% wymiana przy satelicie nic Ci nie da oprócz stabilniejszego sygnału w złą pogodę. Lepiej zainwestować w większą antenę min. 100cm

tak JU6000 ma 60Hz ale ja kupiłem JU7000 ...

Skąd wiesz iż wyłączenie tych obu funkcji coś da?
czy one coś powodują?

dragon531

New member

Wyłączyłem czysty obraz i redukcję... montion plus zostawiłem na standard i jest różnica - jest normalnie... WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC... :)

wrx

New member
Bez reklam
Tak sobie czytam, i czytam, i czytam, watki o problemach z obrazem (rozni producenci) i widze, ze zazwyczaj pomaga wylaczenie wspomagaczy, to zastanawiam sie, po co w ogole producenci to pakuja?

Do góry