UE55F6500-parę pytań przed zakupem

Darek_ZG

New member
Witam.
Na wstępie proszę o zrozumienie jeśli wybrałem nieodpowiedni dział lub popełniłem inny błąd.
Prawie zdecydowałem się na zakup UE55F6500 ze względu na jego zadowalające opinie (stosunek jakość/cena) oraz popularność.
Chciałbym się dowiedzieć jak ten telewizor współpracuje z modułem N-cam telewizji N na karte HD?
Na stronie Samsunga znalazłem informację o grupie telewizorów współpracujących z modułami Ncam:
ww.samsung.com/pl/article/telewizja-satelitarna-bez-dekodera
Ten artykuł wydaje mi się jest z 2012 roku, czy telewizory wyprodukowane po tym roku na pewno będą działały z Ncam?
Czy jest możliwe nagrywanie programów przy wyłączonym tv i późniejsze ich oglądanie z dysku twardego?
Czy różnica pomiędzy UE55F6500 i UE55F6510 to tylko kolor obramowania tv (nie znalazłem innych)?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Darek_ZG

New member
Co do funkcji nagrywania to nie rozumiem w takim razie do czego służy i jak się jej używa. Na stronie Samsunga znalazłem specjalny artykuł o współpracy telewizorów z modułem ncam:
W punkcie 3 opisano możliwości nagrywania i użyto sformułowania:
"Funkcja nagrywania dziala równiez w sytuacji, gdy telewizor jest w trybie czuwania." Byłbym wdzięczny za info jak to działa w rzeczywistości.

prezy

New member
Bez reklam
Firma samsung zapewnia że model posiada DVB-S2, jednak nie bierze odpowiedzialności za współpracę z konkretnym modułem.
Podobnie NC+ mówi tylko upewnij się czy twój model współpracuje z modułem gdyż nie jest to podstawą do reklamacji.
Pisałem do jednych i drugich. Generalnie jest tak Samsung kazał mi się skontaktować z NC+, natomiast NC+ z firmą Samsung.
Jednak gdybyś zdecydował się na zakup, proszę podziel się swoją opinią tutaj:
http://www.hdtv.com.pl/forum/platformy-cyfrowe/106067-nc-mix-z-modulem-cam-hd.html
Z góry dziękuję.

tdx

New member
Bez reklam
Co do funkcji nagrywania to nie rozumiem w takim razie do czego służy i jak się jej używa. Na stronie Samsunga znalazłem specjalny artykuł o współpracy telewizorów z modułem ncam:
W punkcie 3 opisano możliwości nagrywania i użyto sformułowania:
"Funkcja nagrywania dziala równiez w sytuacji, gdy telewizor jest w trybie czuwania." Byłbym wdzięczny za info jak to działa w rzeczywistości.

Sorry za zamieszanie sprawdziłem sobie to
działa nagrywanie gdy tv jest na czuwaniu.
TV się odpala nagrywa i wyłącza!

pavio

New member
Sorry za zamieszanie sprawdziłem sobie to
działa nagrywanie gdy tv jest na czuwaniu.
TV się odpala nagrywa i wyłącza!
Dziwne rozwiązanie juz w C650 nagrywał na czuwaniu nie włączając się, tylko dioda czuwania zamiast się palić migała.

hottt

New member
Dziwne rozwiązanie juz w C650 nagrywał na czuwaniu nie włączając się, tylko dioda czuwania zamiast się palić migała.
Niezły bajer z tym włączaniem... szczególnie jak ma cos nagrać o 2 w nocy :-D
Ja jeszcze zapytam, czy ten pilot może obsługiwać jakies inne urzadzenie czy tylko TV?

pavio

New member
Podłączę się do tematu.Jak wygląda sprawa z nagrywaniem z pilota. Nie z epg za jakis tam czas tylko jak chce coś nagrac w danym momencie.Obecnie w 40C650 mam czerwony przycisk na pilocie, którego nie widzę na pilocie 55F6500.

tdx

New member
Bez reklam
Pilot smarttouch masz przycisk more i na pilocie ekranowym masz nagrywanie

wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12

Darek_ZG

New member
Witam.
Postanowilem wrocic do tematu bo tv mam juz ok miesiac i zaczynam coraz wiecej rzeczy poznawac w tym modelu, ale na pewno moge juz stwierdzic ze tv NIE WŁACZA sie podczas zaprogramowanego nagrywania. Wydaje mi sie ze przy rozpoczeciu nagrywania jak tv jest wylaczony dioda stand by przestaje swiecic na czerwono a zaczyna migac. Jednak ostatnio nagrywalem film i sprawdzilem tv pod koniec nagrywania i dioda wogole sie nie swiecila a po zakonczeniu nagrywania zapalila sie znow na stale. Moze kolega ktory twierdzi ze podczas nagrywania wlacza sie telewizor rownoczesnie programuje wlaczenie na dana audycje lub o danym czasie. Tego nie sprawdzilem jeszcze. Podkreslam jeszcze raz tv nagrywa audycje zaprogramowana przez EPG jak rowniez zaprogramowana na godzine wlaczenia i wylaczenia nagrywania nie wlaczajac sie.
Co do przycisku nagrywania to jest na pilocie opisany jako "REC"(drugi od dolu po lewej stronie). Po jego nacisnieciu rozpoczyna sie natychmiast nagrywanie. Mozna rowniez nacisnac pauze a potem wznowic ogladanie.
W pilocie smart nagrywanie jest rzeczywiscie troche glebiej schowane ale jak na razie to prawie wogole go nie uzywalem ale sprawdzilem ze jest tez ta funkcja z niego dostepna.

Do góry