UE50H6400 vs UE48H6400

jayeti

New member
Witam!

Chciałbym prosić o małą poradę dotyczącą kupna TV. Oczywiście wpierw ściągnąłem i przeczytałem większość internetu o dylemacie, przed którym stoję. Zdecydowałem się założyć nowy temat, ponieważ w innych nie zostało to jasno określone. Jak do tej pory wszystkie źródła zaznaczają problem, jednak nie prowadzą do jednoznacznej konkluzji.
A więc, o co chodzi? Samsung UE48H6400 vs UE50H6400. Jeśli chodzi o sam model, jestem zdecydowany i jest to przemyślana decyzja. Na rynku te telewizory dzieli około 200pln, wobec czego nasuwa się myśl - dlaczego nie wziąć te 2' więcej?
Dochodzimy tu do sedna sprawy - matrycy (Samsung w 48' oraz AUO w 50'). Tu kończy się moja wiedza, zaczynają dylematy.
Byłbym bardzo wdzięczny za poradę w kwestii wyboru, biorąc pod uwagę wspomniane wyżej zagadnienia.

kris7777777

New member
Nie ma chętnych aby podpowiedzieć jakie są różnice w tych matrycach?
Szkoda, bo też mam ten sam dylemat zakupowy. 2 cale to niby nie wielka różnica ale 200-300PLN różnicy w cenie to też niewiele więc wybór trudny. Ważniejsza jest sama jakość matryc.

darus75

Member
Były już opinie o tym, że matryca od AUO jest lepsza od matrycy Samsunga. Podobno ma lepszą czerń, kontrast i kolory....

kris615

Member
Panowie, bez paniki:) Mam od dwóch czy trzech miesięcy 50-tkę bo taki rozmiar mi pasował i jestem bardzo zadowolony. Wiedziałem, że będę miał matrycę CMO bo śledzę forum od lat. Wcześniej miałem TV serii F z matrycą Samsunga i żona mówi, że ten świeci lepiej. Jest to subiektywne porównanie ale ja nie widzę niczego niepokojącego.
Pozdrawiam.

kris615

Member
Ok 3 metrów. Poprzedni telewizor sprawdzałem różnymi planszami i przyznam, że tego aż tak nie testowałem bo już mi się nie chce tego robić ale jak wspomniałem niczego wadliwego nie dostrzegam.

Do góry