UE50H6400 vs. 50PUH6400/88 vs. UE48JU6000

andreo111

New member
Wczoraj ze względu na dobrą cenę (2499pln) zakupiłem 50H6400. Czekam na dostawę. Pewnie opinie użytkowania tego modelu były nie raz na tym forum ale jak tylko przetestuję podzielę się wrażeniami...

andreo111

New member
Wczoraj pojechałem do EuroRtvAgd z myślą że wrócę do domu z nowym TV. Przetestowałem w sklepie swój materiał z USB, było ok, cena 2799pln. Więc jeszcze dla pewności przed zakupem odpaliłem ceneo a na Ole, Ole! wietrzenie magazynów było. Więc do kierownika zmiany czy da mi rabat bo w necie mogę mieć 300zł taniej z dostawą do domu a on do mnie żebym sobie w necie zamawiał. No to zamówiłem. I dobrze się wstrzeliłem bo dziś już 140zł drożej...

skart2

New member
Właśnie coś dziwnego się dzieje bo sam poluje na 40h6400 i nagle ceny niesamowicie podskoczyły. Mam nadzieję, że spandną troszkę niedługo :)

andreo111

New member
Codziennie trzeba sprawdzać ceny, codziennie z tego co zaobserwowałem różnice w cenach to czasem 200-300 zł a to już jednak trochę monety jest ...

Memciu

New member
Ja zdecydowałem się na UE40j6200.
Pilot może dokupie, ale bardziej przemawia teraz do mnie klawiatura bezprzewodowa z myszką dotykową.
Polecili mi tak w sklepie

skart2

New member
Też się nad nim zastanawiałem bo nie potrzebuje 3D ale bardziej przemawia do mnie h6400 ponieważ obsługuje flasha a mam zamiar korzystać z filmów online (cda itd.) więc jest to istotne.

Memciu

New member
Dokładnie ja również do tych celów kupiłem tv, zapewniają mnie że ten model również posiada możliwość oglądania filmów z cda.

skart2

New member
Hmm no dziwne ale potwierdzone jest to, że flasha nie posiada więc gdzieś musi pojawić się problem. Przetestuj i daj znać czy wszystko działa online wraz z wszelkiej maści youtubem ponieważ 3D jest mi zbędne a może akurat j6200 z racji, że jest nowsze od h6400 mnie zaskoczy :)

Memciu

New member
Z tego co wiem to dlatego działają filmy ponieważ odtwarzane są nie przez Flash tylko html5, producenci rezygnują z Flasha ponieważ ma on dużo luk.

Ale dzisiaj będę go montował to sprawdzę wszystko jeśli chodzi o Smart (bo po to go kupiłem).

skart2

New member
Super i daj znać co i jak bo właśnie zastanawiam sie nad nim. W tym tez jest matryca 100hz? Jakoś obrazu jest podobna do h6400? :)

Memciu

New member
Tv zamontowany (narazie zero kanałów), chodzi bardzo dobrze.
Filmy na stronie cda się włączają i da się oglądać, jest tak jak mówiłem, odtwarzane są poprzez html5 więc nie wszystko będzie można zobaczyć (jeśli strona obsługuje tylko Flash).
Zdecydowanie do obsługi potrzebna jest bezprzewodowa klawiatura albo pilot żyroskopowy, zwykłym pilotem chodzenie po stronach to męczarnia.
Nie jestem jakimś ekspertem jeśli chodzi o sprawdzanie jakości, ale obraz dla mnie jest bardzo dobry nie zmieniając ustawień.
Na stronie elektroda Pan loccoco (tutaj chyba jako Kiki) uważa że w j6200 jest zdecydowanie gorszy obraz, ja w sklepie nie zaobserwowałem różnic.
Ale chciałbym znać opinię tych którzy mieli okazję porównania tych modeli.

Może ktoś ma aplikację na smartfona dzięki której można będzie obsługiwać tv jak pilotem żyroskopowym albo klawiaturą bezprzewodową.??

se_b_ek

New member
Nie mam na razie tv samsunga, ale sprawdź apkę
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.samsungcatalog

opinie negatywne, chyba nie działa :p

Sam za niedługo stanę przed wyborem nowego TV i też się zastanawiam nad H6400 ze względu na Flasha. Oglądam dużo seriali w sieci ;)
Proszę sprawdź czy działa któryś link z serialemhttp://www.nowvideo.sx/video/5bee992a9de00

Watch c311 avi

c311 - Vidto

Videomega.tv - Host and share your videos free, subtitles supported

Watch c311 avi

https://openload.co/f/6cCPqzjIjnk/

Ostatnia edycja:

andreo111

New member
Dziś dostarczony tv, wypakowany podłączony i wszystko elegancko, obraz do ustawienia ale potrzeba na to kilkunastu przynajmniej godzin w różnych porach dnia... Jedyny mankament - pilot główny działał 5 sekund i przestał. Do reklamacji. Na szczęście jest drugi, bardziej funkcjonalny...
Po kilku dniach opiszę wstępne odczucia. Już mam parę uwag ale wstrzymam się jeszcze ...

skart2

New member
Dziś dostarczony tv, wypakowany podłączony i wszystko elegancko, obraz do ustawienia ale potrzeba na to kilkunastu przynajmniej godzin w różnych porach dnia... Jedyny mankament - pilot główny działał 5 sekund i przestał. Do reklamacji. Na szczęście jest drugi, bardziej funkcjonalny...
Po kilku dniach opiszę wstępne odczucia. Już mam parę uwag ale wstrzymam się jeszcze ...

Jaki model tv?

Memciu

New member
Po opisie sądzę że h6400.

Chyba teraz ze względu na pilot żyroskopowy wziąłbym ten model.

Nie mogę znaleźć żadnej aplikacji która mogła by zmienić smartfona w klawiaturę albo myszkę bezprzewodową.

Będzie trzeba kupić klawiaturę bezprzewodową

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Metrolog

New member

Nie wiadomo czy poszedł pilot trzeba na tym drugim (smart pilot) wypróbować funkcję wł/wył żeby stwierdzić czy nie jest uszkodzony odbiornik podczerwieni w telewizorze.

Do góry