UE48H6400 nie działa żadna aplikacja poza przegladarka www

george922

New member
Witam.

Od 2dni posiadam w/w telewizor. Wszystko poprawnie skonfigurowane po pierwszym uruchomieniu. Wszystko fajnie ale nie działa żadna aplikacja (youtube, player, netflix, ipla) poza przeglądarką www gdzie wszystkie strony łądują się poprawnie (więc połączenie z routerem działa prawidłowo). po próbie uruchomienia, którejś z aplikacji pojawia się komunikat "trwa aktualizoanie SmartHub. Spróbuj ponownie później" telewizor posiada najnowsze oprogramowanie 2820. co może być przyczyną

zzabek

Member
Witam.

Od 2dni posiadam w/w telewizor. Wszystko poprawnie skonfigurowane po pierwszym uruchomieniu. Wszystko fajnie ale nie działa żadna aplikacja (youtube, player, netflix, ipla) poza przeglądarką www gdzie wszystkie strony łądują się poprawnie (więc połączenie z routerem działa prawidłowo). po próbie uruchomienia, którejś z aplikacji pojawia się komunikat "trwa aktualizoanie SmartHub. Spróbuj ponownie później" telewizor posiada najnowsze oprogramowanie 2820. co może być przyczyną

Jakie połączenie.....kabel czy wifi?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Reset z poziomu menu a następnie odłącz go od prądu na minimum pół godziny i przeprowadź ponowna instalację.

anedam

New member
Hej kolego, rozwiązałeś problem? Bo ja mam prawie tą samą sytuację. Prawie, bo bardzo długo mi działało prawidłowo. Jednak po zmianie dostawcy internetu (teraz mam natrętnie reklamowaną Orange Neostradę) popełniłem błąd i zrobiłem reset SmartHuba i od tej pory na stałe "Trwa aktualizowanie SmartHub. Spróbuj ponownie później"...
Oczywiście próbowałem wszystkiego co było opisane powyżej. Oprócz tego ustawiać ręcznie DNS - np. z googlowym 8.8.8.8 internet działa ale problemu nie rozwiązuje.

Do góry