UE46ES8000SXXH - obraz przy krawędzi jest ciemny.

bertol

New member
[FONT=&quot]mój model tv to: UE46ES8000SXXH.
Obraz tv po prawej stronie ekranu, w kierunku od środka do prawej krawędzi jest ciemny. Im bliżej prawej krawędzi tym ciemniejszy. Pierwszego dnia usterki, ekran przygasał i zapalał się w tym obszarze z dużą częstotliwością, a po pewnym czasie pozostał umiarkowanie ciemny. Zmiana źródła sygnału tv nie pomaga. Wgranie najnowszego oprogramowania nie pomogło.
Jak to widzicie?
[/FONT]

prezy

New member
Bez reklam
Zdecydowanie działaj w serwisie. Bierz wszelką dokumentację. Kończy się gwarancja jak zaczną grać na czas to potem może być problem z udowodnieniem że usterka pojawiła się na gwarancji. Wymiana na nowy Tv raczej odpada przy pierwszym zgłoszeniu chyba, że wada ewidentnie eliminuje naprawę.
Warto tutaj zwrócić uwagę czy usterka zgłoszona podczas gwarancji zostanie na 100% usunięta żebyś w razie co mógł udowodnić wadę na gwarancji i reklamować usługę - pamiętaj to! Tak na wszelki wypadek.

bertol

New member
serwis po zapoznaniu się ze zdjęciami przyjął zgłoszenie. Tylko lipa z tym, że nie dają nic w zamian na czas naprawy! Co ja pocznę jak zabiorą go na 2 tyg?

Karpaj

New member
Bez reklam
Nie masz żadnego innego tv w domu? :D
Ja u siebie mam w chwili obecnej 4tv, z czego jeden zostanie niedługo wydany rodzinie (sony w5500)

bertol

New member
Zaledwie kilka dni tv był w serwisie. Wymienili panel i jest dobrze. Szybko i sprawnie, bez kosztów, tylko szkoda że taki tv się zepsuł. Powinien być bezawaryjny ;-)

P.s.

i fajnie było bez TV!

Do góry