ue40h6400 problem z podświetleniem

maciekczl

New member
Witam,

Jestem posiadaczem telewizora ue40h6400, od wczoraj zauważyłem "problem" z podświetleniem widocznym od pewnego kąta. Jak jestem na wprost telewizora obraz po skalibrowaniu pod moje wymagania jest bardzo dobry. Dzień wcześniej oglądałem film i nic takiego nie miało miejsca. Tv kupiłem w MM i zastanawiam się czy wymieniać go na inny czy takie podświetlanie jest normalne?
Widać na górze ekranu od prawej strony 2 poświaty od ledów

26b0d8e889deddd8med.jpg

3be1eb6d97bd1f5fmed.jpg

d5acd80003743c48med.jpg

Ostatnia edycja:

maciekczl

New member
Tak jak pisałem wcześniej to widać dopiero od jakiegoś kąta jak siedzę na wprost wszystko jest ok. Czarny też dobrze wygląda i w porównaniu do LG IPS którego miałem wcześniej i oddałem po 1 dniu jest naprawdę dobry.

W takim razie na co wymienić? za tv zaplaciłem 1850zł i nie chciałbym przekroczyć 2000zł. 4K jest mi całkowicie nie potrzebne, wolę dobre fullhd z matrycą natywną 120hz i aby miało smarta (odtwarzanie weeb.tv, serialeonline, dlna z plexa). Wymienić na drugi model ue40h6400?

W Panasonicu nie podobało mi się local diming to jest jakaś tragedia gdyż jak jest coś na środku tylko ekranu to jak się patrzy z boku na ekran to jest poświata prostokątna przez cały ekran i to było widoczne przy oświetleniu w MM to co mówić w domu jak jest ciemno....

Do góry