Ue40f6400

zwirooo

New member
witam

poważnie się zastanawiam nad kupnem samsunga UE40F6400(podobno ma prawdziwą matryce 100Hz, to prawda?).
jednak mam pytanie o minusy tego sprzętu. Więc jeśli ktoś z was użytkuje go, chętnie dowiem się na co muszę uważać zakupując go.

to co dla mnie ważne, to aby tv miał wejśce Cl+ (w przyszłości na UPC) , wifi, wejście usb (aby móc oglądać filmy) i aplikacje typu tvn player.

myślałem jeszcze nad jakimś soniakiem ok.40''

Ankieta:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok.12m2 (może troche więcej)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,7m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Nie
7. Jaki masz obecnie telewizor? LG 47LM670s (samsung byłby drugim tv)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? HDMI, USB, WiFi, DVB-T, dvb-c, aplikacje smart tv,Cl+
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? początkowo analogowo UPC, może potem Cl+UPC
10. Jakie urządzenia? USB z filmami, laptop poprzez wifi
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 1-2
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport,Filmy,Seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Preferencje co do marki? Wszystko oprócz LG, najchętniej sony lub coś wiarygodnego
17. Preferencje co do wielkości? 40''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nie wiem, może to że na moim LG nie zawsze wczytują się napisy z filmów USB
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Maksymalnie 2400zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D? obojętne i tak nie będzie używane.

zwirooo

New member
clouding znam z mojego obecnego LG,właściwie nawet mi nie przeszkadza (może dlatego,że występuje tylko w dwóch rogach).
ale co to jest banding? troche mi to obce...

zwirooo

New member
hmm..aż muszę puścić Twój filmik na LG i zobaczyć czy przypadkiem też tego nie mam ;p LG wziąłem na próbę (zawsze miałem sony, najpierw kineskop a potem lcd 32'' i było spoko) i przejechałem się na nierówno podświetlonej matrycy, braku aktualizacji softu (adobe flash player), kiepskim działaniu yt

Do góry