Router TP-LinkWR842ND i chcę podłaczyć do niego dysk Segate. Jak podłaczam do niedo dysk usb flash 8GB, to niestety TV nie widzi go. Pokazuje się w TV TP-LinkWR842ND, ale co jest na nim nie widać. Konsultant Samsunga na chacie powiedział, że dysków sieciowych nie obsługuje, ale... różnie to bywaA jaki to model dysku sieciowego. Zapewne ma serwer DLNA/UPnP, więc po jego włączeniu powinny się ukazać media na TV.
W ten sposób mogę jedynie poprzez AllShare Samsunga odtwarzać z kompa do TV a ja chciałbym aby dysk zewnętrzny był podłączony do routera i abym przy wyłączonym kompie mógł odtwarzać filmy z tego dysku podłączonego do routera.Włącz usb settings > media server, dodaj folder który chcesz udostępni 'add share folder' i przeskanuj dysk przez 'scan all'. Są pewne ograniczenia. Możesz mieć max 6 folderów i 3000 plików. Obsługiwany system plików FAT32 i NTFS.
Router widzi dysk? Dysk sformatowany jest poprawnie? Zrobiłeś jak radził ci kolega?
Napisał Tsubasa Zobacz post
Włącz usb settings > media server, dodaj folder który chcesz udostępni 'add share folder' i przeskanuj dysk przez 'scan all'. Są pewne ograniczenia. Możesz mieć max 6 folderów i 3000 plików. Obsługiwany system plików FAT32 i NTFS.
W ten sposób mogę jedynie poprzez AllShare Samsunga odtwarzać z kompa do TV a ja chciałbym aby dysk zewnętrzny był podłączony do routera i abym przy wyłączonym kompie mógł odtwarzać filmy z tego dysku podłączonego do routera.
Włącz usb settings > media server, dodaj folder który chcesz udostępni 'add share folder' i przeskanuj dysk przez 'scan all'. Są pewne ograniczenia. Możesz mieć max 6 folderów i 3000 plików. Obsługiwany system plików FAT32 i NTFS.
Podłącz dysk lub pendrive do routera, następnie uruchom media server i postępuj jak Ci napisałem wyżej. Zobacz czy nie jest to wina tego ze masz dwa serwery w sieci LAN, wyłącz ten na komputerze.chciałbym aby dysk zewnętrzny był podłączony do routera i abym przy wyłączonym kompie mógł odtwarzać filmy z tego dysku podłączonego do routera.
Do obsługi mediów przez TV potrzebny jest serwer DLNA w LAN. Na oryginalnym firmware do tego służy media server, a na OpenWRT Mini DLNA. Sprawdź czy serwer znajdujący się na routerze zobaczysz w komputerze przez Windows Media Player lub otoczenie sieciowe.Do obsługi mediów z kompa TV Samsung potrzebuje aplikacji AllShare. Na Dysku sieciowym nie ma i stąd chyba problem.