UE40D6500 dwa problemy z kanałami

dudi82

New member
Witam
Jako iż moja kablówka co jakiś czas coś zmienia, dodaje programy albo zmienia ich częstotliwość, to co jakiś czas muszę na nowo wstrajać kanały, co jak wiadomo jest upierdliwe i czasochłonne. Oczywiście teoretycznie można zrzucić listę kanałów na pendrive i sortować na kompie, ale u mnie przy próbie eksportowania na USB wyskakuje błąd "brak urządzenia USB" mimo, iż pendrive jest normalnie widoczny w źródłach. Jak ominąć ten problem?
Drugi problem, to czy jest możliwość wstrojenia jednego kanału? Tzn mam kanały od 1 do 67, a chcę wstroić kolejny i mieć go np jako 42. Jak to zrobić?

dudi82

New member
Format pendriva pomógł :). Faktycznie musi być fat32.
A co do kablówki, mam taką i taką, ale głównie chodzi mi o cyfrową. Mam ją z karty CI jeśli to coś zmienia

dudi82

New member
Programy już sobie dodałem i posegregowałem w programach do edycji listy na kompie. Tylko teraz jak w tv dostroić te 4 nowe programy? Nie widzę w tv możliwości dostrojenia tylko jednego programu. Na kompie z kolei zmiana częstotliwości jest albo niemożliwa, albo ja tego zrobić nie potrafię.

dudi82

New member
W SamToolBox dodałem nowe programy, ale potem w ChannelListPCEditor je posegregowałem. Tak gdzieś tutaj na forum wyczytałem, że te 2 programy się najlepiej uzupełniają.
Tylko jak w SamToolBox przypisać żądaną częstotliwość?
Według informacji z mojej kablówki
[SM Pnoc ]
Programy 43 i 44 (Domo + i Kuchnia +) na częstotliwość 378,0 MHz (tylko czy to normalne, że oba na tej samej?)
Programy 45 i 46 na K-12 226,5 MHz.

Attachments

• bez tytułu.JPG
    bez tytułu.JPG
    201,4 KB · Wyś: 96
Do góry