UE40C6500 podłączenie internetu pod TV

kamil652

New member
witam
na początku witam wszystkich . Jest to mój pierwszy post . Posiadam samsunga C 6500 juz od roku i chcę podłączyc do niego internet . Chcę to zrobić przez WIFI . Teraz pytanie:?

Zastanawiam się nad Routerem TP-LINK oaz kartą WIFI usb , taki mały zestaw . Czy Tv znajdzie USB ?ktoś juz taki zestaw podłączył może ?

proszę o radę który kupić . na allegro jest mase tego i sam nie wiem który. Napiszę jeszcze ,ze komputer moze isc po kablu ;p

Net bedzie śmigał od ASter CIty i to tyle heh :) jesli temat juz był poruszany to przepraszam . Proszę o rady nie musi być wszystko naj naj ważne by działało wszystko.

kamil652

New member
znalazłem jeszcze to html]ADAPTER WIFI 300Mbps - zamiennik SAMSUNG WIS09ABGN (1749819865) Aukcje internetowe Allegro

12o zl ... hmm

nadal glowie sie na tp link ;/

marcinbb

New member
Hmm 120 za dongla USB to naprawdę sporo zupełnie niepotrzebnej kasy, może coś tańszego w wątku który Ci podałem jest jakiś Pentagram za 75 PLN.
A może lepiej pomyśleć o połączeniu kablowym?

kamil652

New member
Meldunek dzięki za rady ;) po kablu raczej nie , nie chce miec kabli widocznych .
Gdzieś jeszcze czytelem ,ze Producent: HAMA
Nr. katalogowy: 00062740 to powinno działać ,ale nie u każdego działa ( trzeba aktualizować a i to czasami nie pomaga )

srokami

New member
WIS09ABGN jak podłączyć do ue40c6500 z internet@tv

Witam. Czy ktoś może mi odpowiedzieć co potrzebuję jeszcze by połączyć się z netem w tv. Mam tv samsung ue40c6500 z internet@tv i Adapter wifi Samsung WIS09ABGN, bo jak narazie wywala mi błąd przy testowaniu sieci: adres mac jest ok. ale że jest błędna konfiguracja sieci (IP)

Do góry