TX-RZ840 HDR z LG OLED65B7V

petrumi

New member
witam.

Zachciało mi się zmian i teraz muszę Was pytać. Mam Denon 2313 do którego podłączyłem Xbox one X, Meder800, UPC oraz LG OLED 65b7V. Obecnie żeby mieć HDR na TV to muszę bezpośrednio podłączyć Xboxa przez HDMI do TV plus optyk do apmi. W sumie nic takiego ale trochę zawiał wiatr zmian i zachciało mi się coś mocniejszego do napędzenia zestawu Dali 7.

Myślałem o Denon 3500 lub 4500. Ale poszedłem do MM i kupiłem pierwsze w życiu Onkyo w nadziei na HDR i lepsze stereo w kombinacji Dali + Onkyo.

i siedzę teraz zamiast iść na wybory i rozkmniniam, dlaczego nie działa mi HDR poprzez HDMI. Podłączyłem konsolę do GAME, kabel z ampli to TV. Tryb HDR w Netfixie się nie uruchamia.

Od strony TV ustawiłem HDMI Ultra HD Deep Color na ON dla HDMI1.

ps. jeszcze mi się przypomniało, że nie udało mi się uruchomić podczas pierwszej konfiguracji także ARC. A przydałoby się do HBO GO z TV na ampli.

petrumi

New member
Co to? Oferta malowania czy co?

Wygląda na to że trafił mi się uszkodzony egzemplarz (wystawowy z MM) więc pozostaje mi go zwrócić. W międzyczasie przetestuje Denona 4500 - chyba podobna klasa.

A tak serio odpowiadając na Twoje pytanie to budżet jest taki jak widzisz. Widzę, że Dali 7 marnują się z tym starym i słabym 2313. Stereo (które było słabe) zagrało dobrze na tym Onkyo. Z tego jestem zadowolony. Ale inne kryteria zmiany, czyli podłączenie wszystkiego przed HDMI do ampli (HDR, eARC) nie zostały spełnione przez wadliwy egzemplarz.

Przy okazji - czy warto Dali Alteco C-1 i postawić na głośnikach Dali Zensor? (skierowane w sufit).
Salon w którym tego słucham ma ok 30m^2 ale 1/3 zajmuje otwarta kuchnia - czyli pole gdzie są głośniki stanowi ok 60% tego.

Ostatnia edycja:
Do góry