"Digitalus" - dzięki za link w którym znalazłem informacje dotyczące wyświetlania napisów. Próbowałem przez dłuższy czas włączyć te napisy w różnych formatach, ale nie byłem w stanie i wyszedłem z założenia, że ten tv po prostu nie obsługuje napisów z filmami. Nigdy bym się nie domyślił, że przy każdym włączaniu filmu muszę za każdym razem aktywować napisy. Jest to dość uciążliwe i pod tym względem plazmy Samsunga mają lepszą funkcjonalność, chociaż z drugiej strony większość telewizorów nie radzi sobie w pełni z napisami, więc i tak pasowałoby odtwarzać filmy z jakiegoś zewnętrznego napędu albo ściągać filmy z lektorem, ale to według mnie profanacja
Dodatkowo jeśli już oglądam film z napisami, to telewizor i tak nie odczytuje polskich znaków, natomiast napisy w 99% ściągnięte z internetu mają polskie znaki, więc pozostaje je przerabiać samemu? To strasznie uciążliwe...nie ma innego sposobu? Jak ten problem rozwiązujecie?
Dodatkowo jeśli już oglądam film z napisami, to telewizor i tak nie odczytuje polskich znaków, natomiast napisy w 99% ściągnięte z internetu mają polskie znaki, więc pozostaje je przerabiać samemu? To strasznie uciążliwe...nie ma innego sposobu? Jak ten problem rozwiązujecie?
Ostatnia edycja: