Wg informacji na stronie panasonica to s30 ma inny panel niż g30.
TX-P42S30 ma panel G14.
Co oznacza "lepsza obróbka elektroniki"?
G30 ma bardziej zaawansowaną elektronikę, lepsze mozliwości regulacji i kalibracji, lepsze multimedia... jedynie kontrast w S30 jest lepszy z powodu braku filtra i oczywiście G30 zjada trochę wiecej prądu. Co do panelu neo G14 w S30 jest G13 z modelu G20 ze zmodyfikowaną elektroniką; wystarczy zobaczyć na grubośc S30 i G30..G30 jest o 2cm "chudsza" niż S
Albo ty sie mylisz, albo Panasonic, gdyz na swojej oficjalnej stronie podaje ,ze S30 posiada panel G14, zresztą UT30 też.sorry pomieszalem....
Co do panelu w S30 jest to G13 z modelu G20 ze zmodyfikowaną elektroniką; wystarczy zobaczyć na grubośc S30 i G30..G30 jest o 2cm "chudsza" niż S
grubość ? a jeśli specjalnie zrobili taki żeby S30 nie był zbyt ładny ?
wystarczy porównać zużycie prądu żeby stwierdzić że S30 nie ma na pewno tego samego panelu co G20
S30 - Calibrated [True Cinema] mode 124 watts
G20 - Calibrated [Professional] mode 172 watts
G30 - Calibrated [Professional1] mode 136 watts
Note: Measurements taken with full 50% grey screen.
i jeszcze jedno zdanie:
"We were curious as to whether the S30 Plasma would feature the latest phosphor material, and were half-expecting it not to given its budget price point. Well, it does, as evidenced by the considerably reduced green/purple trails when run side by side against the 2010 mid-range G20 Plasma"
Czytałem oba wątki dot. serii S oraz G. Sam niedawno stałem przed wyborem telewizora (już drugiego od Panasonica) i jednak zdecydowałem się na S z przedłużeniem gwarancji do 5 lat. Jest na forum kilka osób które porównywały oba te telewizory w warunkach domowych i jakoś nie widziały specjalnych różnic w jakości obrazu. Pozytywne opinie w temacie http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/67530-panasonic-seria-s30-tx-p42s30.html jeszcze bardziej mnie utwierdziły w przekonaniu o dobrym wyborze. Dziwią mnie natomiast wypowiedzi o rzekomych diametralnych różnicach między tymi telewizorami. Wszystko zależy od profilu korzystania z TV i dostępnym budżecie.różnice pomiędzy serią S i G były dyskutowane wielokrotnie na tym forum trzeba poczytać. S nie ma przesówu białego pasa,