Tx-p42st50

kerad79

New member
witam,
kupiłem dzisiaj model jak w temacie.
mam wrazenie ze obraz jest w odcieniach zieleni, szczegolnie twarze osob (tryb kino i normalny).
nie zmienialem zadnych ustawien. czy to normalne? (kwestia ustawień?) czy moze wada modelu?
nie znalazlem nigdzie ustawien dla takiego tv. czy ktos moze podac sprawdzone ustawienia?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W sprawie kalibracja napisz na PW - dostanie info .
Myślę że kalibracja powinna poprawić takie wrażenie.

kerad79

New member
napisałem.
mam nadzieję że jakieś zmiany wyjdą na dobre bo jakoś nie potrafie sobie poradzić z ustawieniami żeby zlikwidować pojawiajacy sie zielony kolor (twarze, jasne kolory też wpadaja w zielony).druga sprawa że brakuje mi w tm wszystkim prawdziwego nasyconego czarnego koloru (fioletowo szary czy jakiś taki) i biały też nie jest biały.
nie mam pojęcia czym to jest spowodowane bo z opisów tego telewizora wychodzi że powinien właśnie pokazywać klasę obrazu dzięki nasyconym prawdziwym kolorom

kerad79

New member
po ponad tygodniu użytkowania odnoszę wrażenie że tv prezentuje sie znacznie lepiej niż na samym początku. kolory jakby nabrały barw, obraz jakby bardziej wyraźny, na twarzach zaczął znikać zielony odcień. dodam że nie zmieniałe za bardzo żadnych ustawień. czy to możliwe że tv sam w jakiś sposób się 'dostraja' ? gdzieś czytałem że nie powinno się przez jakiś czas zmieniać żadnych ustawień gdyż to może zaszkodzić plazmie. czy to prawda? jeśli tak to po jakim czasie można zacząć zmieniać parametry obrazu?
kiki tak jak pisałeś wysłałem na pw info. nie miałem zadnej odpowiedzi.

Do góry