Panowie jak jest różnica w praktyce pomiędzy modelami:
TX-P42GT30 a TX-P42VT30
Przeczytałem specyfikacje i wynika z niej iż ten VT posiada:
- filtr wysokokontrastowy w wersji pro,
- tryb isf z zaawansowaną kalibracją,
- złącze serwisowe.
Pomijam takie rzeczy jak dołączone w komplecie okulary czy też moduł wi-fi.
Chodzi mi oto co to jest ten filtr wysokokontrastowy oraz tryb isf i czy jest sens dopłacać do czegoś takiego czy też wziąć tańszy model GT30 bo różnica w obrazie nie będzie aż tak wielka.
I czy to złącze serwisowe dla zwykłego użytkownika ma jakieś znaczenie (możliwość edycji listy kanałów na komputerze) czy tylko wyłącznie dla serwisu.
Telewizor w pokoju z oknami od zachodu 3,5 x 5,5, odległość od telewizora 2,8-3,5 m.
Telewizor będzie korzystał z sygnału satelitarnego (dekoder nbox podłączony poprzez hdmi) oraz antena podpięta bezpośrednio do telewizora (głowica DVB-S) a także odtwarzacz dvd poprzez euro, być może jak założę to antena do dvb-t.
Żadna kablówka cyfrowa czy też analogowa nie wchodzi w rachubę.
TX-P42GT30 a TX-P42VT30
Przeczytałem specyfikacje i wynika z niej iż ten VT posiada:
- filtr wysokokontrastowy w wersji pro,
- tryb isf z zaawansowaną kalibracją,
- złącze serwisowe.
Pomijam takie rzeczy jak dołączone w komplecie okulary czy też moduł wi-fi.
Chodzi mi oto co to jest ten filtr wysokokontrastowy oraz tryb isf i czy jest sens dopłacać do czegoś takiego czy też wziąć tańszy model GT30 bo różnica w obrazie nie będzie aż tak wielka.
I czy to złącze serwisowe dla zwykłego użytkownika ma jakieś znaczenie (możliwość edycji listy kanałów na komputerze) czy tylko wyłącznie dla serwisu.
Telewizor w pokoju z oknami od zachodu 3,5 x 5,5, odległość od telewizora 2,8-3,5 m.
Telewizor będzie korzystał z sygnału satelitarnego (dekoder nbox podłączony poprzez hdmi) oraz antena podpięta bezpośrednio do telewizora (głowica DVB-S) a także odtwarzacz dvd poprzez euro, być może jak założę to antena do dvb-t.
Żadna kablówka cyfrowa czy też analogowa nie wchodzi w rachubę.