TX-P42GT30 kontra TX-P42VT30

3zakalec

New member
Panowie jak jest różnica w praktyce pomiędzy modelami:
TX-P42GT30 a TX-P42VT30
Przeczytałem specyfikacje i wynika z niej iż ten VT posiada:
- filtr wysokokontrastowy w wersji pro,
- tryb isf z zaawansowaną kalibracją,
- złącze serwisowe.
Pomijam takie rzeczy jak dołączone w komplecie okulary czy też moduł wi-fi.
Chodzi mi oto co to jest ten filtr wysokokontrastowy oraz tryb isf i czy jest sens dopłacać do czegoś takiego czy też wziąć tańszy model GT30 bo różnica w obrazie nie będzie aż tak wielka.
I czy to złącze serwisowe dla zwykłego użytkownika ma jakieś znaczenie (możliwość edycji listy kanałów na komputerze) czy tylko wyłącznie dla serwisu.
Telewizor w pokoju z oknami od zachodu 3,5 x 5,5, odległość od telewizora 2,8-3,5 m.
Telewizor będzie korzystał z sygnału satelitarnego (dekoder nbox podłączony poprzez hdmi) oraz antena podpięta bezpośrednio do telewizora (głowica DVB-S) a także odtwarzacz dvd poprzez euro, być może jak założę to antena do dvb-t.
Żadna kablówka cyfrowa czy też analogowa nie wchodzi w rachubę.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
http://www.hdtv.com.pl/forum/pdp-pl...onic-tx-p42g30-porownanie-modeli-runda-i.html - tu masz porównanie.
005_P1270571.JPG

Nostradamus

New member
Nie rozumiem po co dawać linki do stron zastrzeżonych tylko dla "wybranych".

Co do pytań VT ma profesjonalny 10 punktowy balans bieli oraz zaawansowany tryb ISF przy kalibaracji, co pozwala perfekcyjnie wyregulować obraz. Dodatkowo masz 2 pary aktywnych okularów 3D a to niemal 1000 zł, jak pamiętam.
Filt wysokokontrastowy w wersji PRO również polepsza głębię obrazu i czerń.
Dodatkowo ma 3 głośniki 2 + woofer.

Czy warto do niego dopłacić? Myślę, że tak.

klaus71

New member
Bez reklam
no okulary to raczej są warte 250 sztuka.
z tego co czytałem na teście na avforum gt30 ma jakieś artefakty w przetwarzaniu video które nie występuja w VT30 - więc chyba elektronika jest też lepsza w vt30

mariusz67

Member
Bez reklam
Podstawa to kalibracja a jak ktos szuka szczegolow w modelach to na pewno znajdzie ale w odbiorze watpie wiec wszystko zalerzy od zasobnosci portwela i upodoban ale roznic nie bedzie wielkich dla zwyklego ogladacza

Do góry