TX-L37E30E dziwny problem z DLNA

porlock

New member
Hej, mam dziwny problem z telewizorem TX-L37E30E, otóż przeniosłem go do innego mieszkania i tam podłączyłem do nowej sieci z inna adresacją IP, gdy wchodzę w „serwer medialny” w dalszym ciągu widzę serwery DLNA z poprzedniej sieci, dodam ze viera connect działa poprawnie, podłączyłem tv bezpośrednio do kompa, ustawiłem ręcznie adresy IP na tv i kompue, wszystko się ładnie pinga, wchodzę w „serwer medialny” a tam dalej serwery z poprzedniej sieci, których fizycznie po prostu już nie ma, za nowych usług ani widu, nawet zainstalowałem na tym bezpośrednio podłączonym kompie serwer DHCP, TV ładnie pobrał adres IP a w tam dalej serwery zombie, nosz kurna.. przywróciłem ustawienia fabryczne ale to też nie pomogło, dalej one tam są, wyłączałem z prądu włączałem no cuda na kiju.. zaraz mnie szlak trafi.

porlock

New member
W połączeniach sieciowych sprawdź listę zdalnych urządzeń
Ale gdzie ? w tv ? tam nie ma połączeń siecowych a przynajmniej nie wiem gdzie tego szukać.

Na kompie `tv widac i moge zrobic "odtwarzaj do" problem jest w drugą stronę gdy z tv chce uruchomić poprzez aplikacje "serwer medialny" coś z kompa to juz nie działa, wykrywa tylko stare serwery DLNA stare tzn z poprzedniej sieci, których fizycznie tu nie ma.

Ostatnia edycja:

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Ustawailem recznie i przez DHCP tez sprawdzalem, drugi dzień z tym walczę :(

Pomysłu nie mam o co kaman.
Po powrocie do ustawień fabrycznych tv powinien sobie wszystko wyczyścić.
A tu bryndza, bo dalej tkwi z pamięcią starej sieci.
Może ponowne ustawienie do fabrycznych coś zmieni.
Sprawdź. Tracisz niewiele.

Do góry