TX-L32E6E jakość youtube

rassi

New member
Witam,
mam dosc nietypowy problem zwiazany ze swoim smart tv. Jakosc filmow na youtube jest za wysoka i moje lacze 2Mb/s nie daje rady z buforowaniem. Jak zmiejszyc jakosc ogladanych filmow? Dodam, ze na koncie na ktorym jestem zalogowany na TV ustawilem "nie wyswietlaj filmow w wysokiej rozdzielczosci bo mam wolne lacze". Ustawienia tego dokonalem na komputerze na swoim koncie youtube. W aplikacji youtube na TV nie ma opcji ustawiania jakosci/rozdzielczosci. Czy TV nie szczytuje tych danych z glownego konta youtube skoro to wlasnie na nie jestem zalogowany w telewizyjnej aplikacji? Skad mam pewnosc ze wyswietla mi w wysokiej jakosci na TV? Znalazlem na komputerze film z youtube ktory mial tylko 360p do wyboru. Znalazlem go potem na TV i nie zacinalo. Podobnie zrobilem z jakoscia 480 p i tez nie zacinalo na TV. Gdy znalazlem filmik z tylko 720p smigalo kilka sekund a potem buforowanie i tak w kolko. Wnioskuje z tego, ze gdy moj TV odtwarza filmik z kilkoma rozdzielczosciami do wyboru to wybiera zawsze conajmiej jakosc 720p co powoduje ciecia ktore uniemozliwiaja ogladanie. Jak wymusic wybieranie miejszych rozdzielczosci gdy TV odpala filmik z duzym zakresem rozdzielczosci do wyboru?

Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

Forest89

Active member
Bez reklam
Ustawienia na kompie działają tylko na kompie. Rozdzielczości nie da się przestawić niestety. Ogólnie YT na TV sam powinien dobrać jakość do szybkości łącza, ale działa to jak widać słabo.

Do góry