TVN HD Nie działa ;/

roweroman

New member
Sygnał i jakość mam na wysokim poziomie. Wszystkie kanały działają świetnie. TVN HD niestety nie działa. Czy ktoś ma lub miał podobny problem?

robert_

New member
u mnie co prawda działa ale jako jedyny z kanałów HD ma czarne pasy po bokach. czy inni użytkownicy Nki tez tak mają ?

Gucio50

New member
Bez reklam
robert_ napisał:
u mnie co prawda działa ale jako jedyny z kanałów HD ma czarne pasy po bokach. czy inni użytkownicy Nki tez tak mają ?

Dlaczego tych pasów miało by nie być? :confused:

Jak nadaja format 4:3 to pasy "się należą" :mrgreen:, programów 16:9 jest mało :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Tomek Koko

New member
Bez reklam
A ja wam powiem ze nie uzywam tego kanału 13. Jakos zbyt wielkiej róznicy miedzy zwykłym tvn a tvn HD nie zauważyłam ani na jvc s60 ani na toshibie x3000. DO tego ten zmienny tryb nadawania mnie troche irytuje.

robert_

New member
Gucio50 napisał:
Dlaczego tych pasów miało by nie być? :confused:

Jak nadaja format 4:3 to pasy "się należą" :mrgreen:, programów 16:9 jest mało :(

hm hm no tak, nie wpadłem na to że jako jedyni z programów HD wybrali format 4:3 :)).
myślisz że chcieli się czymś wyróżnić czy wkurzyć użytkowników :))) ha ha ha.

ORTOGRAFIA!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Tomek Koko

New member
Bez reklam
jacek.ok66 napisał:
Jezeli nie zauwazyles zmian przy nadawaniu w HD to sa dwie rady:

A. Powinienes zmienic LCD

lub

B. Udac sie do okulisty

Mysle, ze ta druga opcja jest bardziej wskazana, bo nawet przy wyzej w.w. LCD roznica jest kolosalna a skoro sprawdzales na dwoch to juz tym bardziej warto zbadac wzrok....:-D
Powiem wiecej. Jest nas cała zgraja!!! Juz pare osób porównywało to u mnie i nikt jakos
róznic kolosalnych nie widział. Doszło do tego ze zminiełem tvv na full hd bo myslałem ze moze hd ready jest za słaby ale nadal szału nie ma.

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kolegę Jacka proszę o zachowanie tego typu komentarzy dla siebie.
Do Tomka - nie widziałem jeszcze co prawda na TVN HD za dużo audycji w HD, ale za to widziałem parę super upscali w 16:9 - np. Troja, Taniec z gwiazdami, Tylko mnie kochaj... i wtedy NAPRAWDĘ widać różnicę w porównaniu ze zwykłym TVN.

fiaam

New member
TVN HD ma chyba najsłabszą jakosc sygnału z całej paczki "n". Trzeba mieć idealnie ustawioną antenę żeby ten program odbierać. U mnie przykladowo jak snieg zasypuje antenę, to najpierw przestaje odbierać własnie TVN HD.

robert_

New member
pooh1968 napisał:
Kolegę Jacka proszę o zachowanie tego typu komentarzy dla siebie.
Do Tomka - nie widziałem jeszcze co prawda na TVN HD za dużo audycji w HD, ale za to widziałem parę super upscali w 16:9 - np. Troja, Taniec z gwiazdami, Tylko mnie kochaj... i wtedy NAPRAWDĘ widać różnicę w porównaniu ze zwykłym TVN.

witam,

dziękuję za wychwycenie mojej literówki. Człowiek istotą jest ułomną. Przykro , że słusznie poprawiając ją, nie zadbałeś o poprawność swojej interpunkcji. O dziwolągu gramatycznym cyt. "Tylko mnie kochaj... i wtedy" wypowiadzieć się chyba nie warto.

pozdrawiam

Czy działa wam nadal TVN HD ?
Próbowałem z anteną, wyłączałem dekoder, ale to nie pomogło :(

Niedługo zbliża się 6-ta edycja Tańca z Gwiazdami

korniewicz

New member
Niestety wszelkie próby pytania się o kanał TVN HD w BOK kończą się zdaniem "to jest kanał testowy" Tego się niestety musimy trzymac.

Kanał u mnie nie działa jak również na 3 innych dekoderach należących do moich znajomych.

MADO

New member
korniewicz napisał:
Niestety wszelkie próby pytania się o kanał TVN HD w BOK kończą się zdaniem "to jest kanał testowy" Tego się niestety musimy trzymac.

Kanał u mnie nie działa jak również na 3 innych dekoderach należących do moich znajomych.
ś
U mnie działą - właśnie oglądam 'Odwóconych' - ale coś pojechali z jakością bo śnieży trochę a bywało b. ładnie. Trochę i tak jest lepiej niż zwykły TVN.

crasher

New member
Glowna przyczyna niedzialania TVN HD (kanal 13) jest zbyt mala czasza, na oryginalnych 60cm z n'ki to standard, ze nie dziala. Polecam zainwestowac w wieksza czaszę.

No fakt mam czaszę 60cm, ale jakoś do końca grudnia odbierałem bez znajmniejszych problemów TVN HD, a teraz nie wiem co się stało.
Może zmienili częstotliwość nadawania i moja 60-tka nie łapie ?
To może być właśnie ta przyczyna, patrząc jak układ kanałów ulega rotacji, bo ostatnio trochę je poprzestawiali.

Do góry